NAPETO NA RELACIJI BEOGRAD – ZAGREB

Znakovito je kad se dogodilo uhićenje 'hrvatskog špijuna', Vučić dan ranije: 'Ovog čovjeka zatvorili su zato što je Srbin'

Aleksandar Vučić i Nemanja Berić
Instagram/Aleksandar Vučić
26.08.2024.
u 10:37

Navodno uhićenje dogodilo se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom ili – u Vučićevoj verziji – "samo zato što je Srbin"

Ministarstvo vanjskih i europski poslova nema saznanja da se uhićenje "hrvatskog špijuna" o kojem u ponedjeljak pišu srbijanski mediji "uistinu dogodilo". "Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj uistinu dogodio", rečeno je iz MVEP-a na upit Hine o tvrdnjama srbijanskih medija. 

Oni u ponedjeljak pišu da je na području Beograda rano ujutro Sigurnosno-informativna agencija (BIA) u suradnji s drugim nadležnim državnim tijelima uhitila osobu opisanu kao "hrvatski špijun". BIA je "provela kontraobavještajnu operaciju na planu uhićenja hrvatskog špijuna", prenose beogradske Novosti. Dodaju da je akcija rezultat "višemjesečnog operativnog rada BIA-e i nastavak suzbijanja špijunskog i destruktivno-subverzivnog djelovanja hrvatske obavještajno-sigurnosne službe SOA-e". 

Navodno uhićenje dogodilo se dan nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio da se sastao s odvjetnikom Nemanjom Berićem kojeg su hrvatske vlasti uhitile zbog snimke s pročetničkim srpskim pjevačem Bajom Malim Knindžom ili – u Vučićevoj verziji – "samo zato što je Srbin". "Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže ići zajedno", napisao je Vučić u nedjelju o glazbeniku koji slavi ratne zločine. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Aleksandar Vučić i Nemanja Berić
1/14

Komentara 15

PR
pravedno
11:35 26.08.2024.

Udržavi u kojoj može biti predsjednik države četnićki vojvoda (Nikolić) pa ga nasljedi Hrvatomrzac Vučić, svi iz Šešeljove četnićke stranke, svašta je moguće.

JR
Jr48
11:15 26.08.2024.

Po evo kako m onog odvjetnika što ga proglasiše junakom jer je pjevao četničke u Hrvatskoj pa dopao u pržun u Šibeniku a poslije plakao na TV -u kod one njihove režimske Tv koji paćenici i demagozi samo oštro s takvima.

LI
Libela
10:59 26.08.2024.

Bolesni šovinizam ne vodi nikuda, osim u nove izlišne ratove. Ako Vučić misli pokrenuti vojnu na Hrvatsku znači da nema mozga ni minimalno. Znači da je ispunjen iracionalom, onom koja je dovela do raspada srpskog carstva Jugoslavija. Znači da nije naučio baš ništa, i da se vrti u krug, kao pas koji lovi vlastiti rep. Srbija je regionalni trouble maker, i zato je oko nje stvoren cordon sanitaire. Okružene je NATO-vim zemljama, i slizavanje s Mađarskom ruskog piuna Orbana nije dovoljno. Igra na Rusiju kontraproduktivna je za Srbiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije