Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životni intervju: Vuko Brigljević

'Imamo puno veću zagonetku od tamne stvari, a to je ono što pakiraju pod imenom tamna energija'

21.04.2024.
u 14:01

Naš istaknuti fizičar, jedan od dva predstavnika u Vijeću CERN-a, voditelj laboratorija za fiziku elementarnih čestica i predsjednik Znanstvenog vijeća struke fizika na Ruđeru, ujedno je i član Opusa Dei. U životnom intervjuu govori o intrigantnom pitanju odnosa znanosti i vjere.

Komentara 62

Avatar ljutapica
ljutapica
17:24 21.04.2024.

Uvijek iznova otkrivamo da prije nismo znali, a cijelo vrijeme vjerujemo da znamo. Vjera je konstanta.

ED
edgar2
14:42 21.04.2024.

Između vjere i razuma ne može biti pravog neslaganja: jer isti Bog, koji objavljuje tajne i ulijeva vjeru, stavio je također u ljudski duh svjetlo razuma; a Bog ne može zanijekati sebe samoga, niti istinito ikada proturječiti istinitom.... "Stoga se metodičko istraživanje ni u jednoj struci, ako se doista obavlja znanstveno i prema ćudorednim načelima,nikad neće stvarno protiviti vjeri jer profane stvari i stvari vjere imaju izvor u istome Bogu. Štoviše, onaj koji ponizna i ustrajna duha nastoji istražiti tajnu stvarî, vođen je – a da toga nije ni svjestan – takoreći rukom Boga, koji time što uzdržava sva bića čini da budu to što jesu.« (II Vatikanski Koncil)

Avatar Aurel
Aurel
21:40 21.04.2024.

zaista je besmisleno moral i ljubav povezivati isključivo sa vjerom i crkvom. kao da čovjek koji ne vjeruje u priče iz biblije ne može biti moralan???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije