17,7 posto svjetske populacije

Znate li koliko u svijetu ima katolika? Broj porastao na svim kontinentima, osim u – Europi

Osijek:  Crkva Svetog Mihovila u osječkoj Tvrđi
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
18.10.2024.
u 01:00

U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja

Broj katolika u svijetu popeo se na 1,4 milijarde, prema službenoj statistici koju je u četvrtak objavila vatikanska novinska agencija Fides. Statistika ažurirana 31. prosinca 2022. pokazuje da se broj katolika u odnosu na godinu prije povećao za gotovo 14 milijuna te da je porastao na svim kontinentima osim u Europi.

U Africi i Americi došlo je do značajnog povećanja od 7,2 milijuna odnosno 5,9 milijuna. Nasuprot tome, Europa je zabilježila pad od 474.000 vjernika zbog povlačenja iz crkve, smrti i manjeg broja krštenja. Statistika je objavljena u povodu jubilarne godine Katoličke crkve koja će se slaviti 2025. Jubilarne godine obično se obilježavaju svakih 25 godina.

Katolici sada čine 17,7 posto svjetske populacije. Kršćanstvo je najveća religija na svijetu, a slijede ju islam i hinduizam. Katoličku crkvu su posljednjih godina potresle optužbe za svećeničko seksualno zlostavljanje.

VEZANI ČLANCI:

FOTO/VIDEO Neočekivani gost: Pogledajte kako se hodočašću Hrvatske vojske u Mariji Bistrici pridružila simpatična njuškica!

Osijek:  Crkva Svetog Mihovila u osječkoj Tvrđi
1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije