propast kompanije

Zrakoplovi Air Australije više ne lete, putnici se sami snalaze

Haile Gebrselassie
17.02.2012.
u 14:00

Zrakoplovima je zabranjen let kada se doznalo da kompanija nema dovoljno novca za gorivo i osnovne potrepštine

Tisuće putnika ostale su nezbrinute nakon kolapsa zrakoplovne kompanije Air Australia. Zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Brisbaneu imala je organizirane letove prema Tajlandu, Havajima i Baliju, a putnici koji su zatečeni propašću Air Australije, javlja Reuters, pokušavaju se vratiti svojim domovima.

– Moja je mama za mene i nekolicinu prijatelja uspjela rezervirati let za sutra ujutro koji će nas odvesti do Singapura. Ondje moramo čekati nekoliko dana da bismo se mogli prebaciti do Melbournea – objasnio je svoju situaciju Australac Tyson Bradshaw koji je "zapeo" u Phuketu na Tajlandu.

Oko 300-tinjak zaposlenika Air Australije čeka nesigurna budućnost nakon što je kompanija otišla u stečaj. Putnici koji su rezervirali karte za letove Air Australije unutar zemlje krah kompanije potpuno je iznenadio.

– Najgore je što nema nikoga da nam pomogne. Pokušali smo zvati urede zrakoplovne kompanije, ali nitko se ne javlja – komentirali su današnju situaciju nezadovoljni putnici.

Zrakoplovi Air Australije prizemljeni su kada se doznalo da kompanija nema dovoljno sredstava za gorivo ili bilo kakve osnovne potrebe.

Ključne riječi

Komentara 5

XA
xaron
20:50 17.02.2012.

Istina-boli... Ne dramatiziraj. Ova propala kompanija je marginalna za Australiju. Glavni prevoznik je Quantas i on održava 90 % linija.

IB
istina_boli
16:28 17.02.2012.

Australija je i do sada bila prva po broju samoubistava, zbog velike izoliranosti, a sad od kada ce im, zbog propasti avio kompanije, karte drasticno poskupjet, postat ce jos vise izolirani, jer vecina ljudi si nece moci priustit taj uzitak.. Dakle , tko se tamo iselio, tamo i ostaje.

Avatar morski covik 1
morski covik 1
19:54 17.02.2012.

mislis li da je izoliranost od ostatka ovog trulog planeta hendikep?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije