presadili mu lice

Žrtva pucnjave transplantacijom dobila novu čeljust, zube, lice...

transplantacija lica,richard lee norris
AFP/Pixsell
17.10.2012.
u 18:05

Operacijom koja je trajala 36 sati liječnici su Richardu Leeju Norrisu uspjeli presaditi donju čeljust, jezik i zube pa sada opet može uživati u svakodnevnim aktivnostima poput brijanja ili pranja zuba

Više od ikakvih riječi fascinantne fotografije svjedoče o iznimnom naporu kirurškog tima koji je najopsežnijom ikad izvedenom operacijom lica 37-godišnjem Richardu Leeju Norrisu iz Virginije podario novi izgled.

Norris je, navodi Daily Mail, nastradao u pucnjavi 1997. godine. Izgubio je dio lica, nakon čega je punih 15 godina bio je prisiljen nositi masku. Život mu se potpuno promijenio i iz kuće je izlazio samo noću.

Zahvaljujući medicinskom timu iz Sveučilišnog medicinskog centra u Marylandu prije šest mjeseci dobio je novo lice. Operacijom koja je trajala 36 sati liječnici su mu uspjeli presaditi donju čeljust, jezik i zube pa sada opet može uživati u svakodnevnim aktivnostima poput brijanja ili pranja zuba. Djelomično su mu vraćene i motoričke funkcije lica kao i osjetilo mirisa.

– Tijekom godina gledao sam svoje prijatelje kako mijenjaju poslove, žene se i osnivaju obitelji. Sada konačno mogu ponovo tražiti posao i izaći van, a da me nitko ne promatra s čuđenjem – kazao je presretni Norris.

>>U Švedskoj prvi put presadili maternicu, 
i to s majke na kćer

 

Komentara 1

SN
snovakor
21:37 17.10.2012.

Sve više od toga je i onako bezveze komentirati ... lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije