Razmjena mladih

Županjski Crveni križ u projektu 'Korak bliže'

Crveni križ,portal
Marko Jurinec/PIXSELL
06.09.2013.
u 10:58

Ideja o projektu Razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama došla je od samih korisnika i voditelja u Dnevnom boravku za skrb o osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima

Projekt \"Korak bliže\" u kojemu sudjeluje i Crveni križ iz Županje je trilateralni projekt Razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama i uključuje skupine mladih iz Hrvatske, Slovačke i Bosne i Hercegovine, a financira ga Europska komisija posredovanjem Agencije za mobilnost i programe EU. Aktivnosti projekta provesti će se u odmaralištu Crvenog križa u Rogoznici od 9. rujna do 19.rujna, a sudjelovat će ukupno 52 osobe.

Ideja o projektu Razmjene mladih sa susjednim partnerskim zemljama došla je od samih korisnika i voditelja u Dnevnom boravku za skrb o osobama s mentalnim i intelektualnim oštećenjima, koji je dio aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Županja. Njihova želja i potreba za druženjem, upoznavanjem novih ljudi, stjecanjem prijateljstava, stjecanja znanja o drugim kulturama, povezivanjem s mladima iz drugih zemalja i kultura, te želja da se na poseban način obilježi ovogodišnji ulazak Republike Hrvatske u EU, te da se pobliže upoznaju s time što EU jeste i što za njih znači, potaknula je njihove voditelje na pronalaženje partnera koji bi dijelili slične ideje i čije organizacije bi imale slične vizije, ciljeve i korisnike - kažu u županjskom Crvenom križu pripremajući se za put u Rogoznicu.

>>Županija korak bliže fondovima i institucijama EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije