SLUČAJ HODAK Poznati odvjetnik u emisiji Nedjeljom u dva:

Zvonimir Hodak: Htio sam se ubiti nakon Ivanine smrti

30.11.2008.
u 14:54

Neposredno nakon ubojstva njegove kćeri Ivane odvjetnik Zvonimir Hodak razmišljao je o samoubojstvu.

– Mislio sam da ću sam sebi presuditi. To nisam učinio jer sam znao da Ivana to ne bi željela. Odlučio sam da ću se boriti za nju protiv hrvatske novinarske mafije – rekao je suznih očiju i drhtava glasa odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je danas, dva mjeseca nakon brutalnoga ubojstva njegove jedinice, gostovao u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”.

Zagorčevo “šarmiranje”
Ponovio je da iza ubojstva njegove kćeri može stajati Hrvoje Petrač, ali da za to nema dokaze, nego samo indicije.

Netko je, objasnio je, mogao smatrati da joj je mladić, odvjetnik Ljubo Pavasović, mogao reći više nego što smije te da bi ona neke Petračeve tajne mogla prenijeti svome ocu, branitelju generala Zagorca.

Ako se pokaže da Petrač nije umiješan u ubojstvo, Hodak će mu se ispričati.

Uvjeren je da je Ivana ubijena zbog njegova klijenta generala Zagorca.

Smatra da to ubojstvo nije povezano s likvidacijom Ive Pukanića. Optužio je tjednike Globus i Nacional da nisu profesionalni te ih je nazvao “novinarskom mafijom”.

U emisiju se telefonski izravno uključila i glumica Jelena Perčin, koja je kazala da njezina najbolja prijateljica Ivana Hodak nije bila u ljubavnoj vezi sa Zagorcem. Ipak, otkrila je da joj je Ivana pričalo o tome da je Zagorec pokušava “šarmirati”.

Supruga kod vlč. Sudca
– Ivana mi je pričala o tome. Zagorec joj je bio zanimljiv – rekla je Perčin i naglasila da ni jedna Ivanina prava prijateljica, a bilo ih je pet, nije rekla policiji da su Zagorec i Ivana u ljubavnoj vezi.

Zvonimir Hodak kazao je da je znao za kontakte, ali da nije znao da je njegov klijent “šarmirao” Ivanu.

– Nisam znao da joj komplimentira.

Mojoj su kćeri muškarci komplimentirali – rekao je Hodak. Govorio je i o tome kako se on i supruga Ljerka nose s obiteljskom tragedijom. Supruga se okrenula vjeri, a on je previše racionalan da bi tražio utjehu na taj način.

– Ona je danas kod velečasnog Sudca i njoj je puno lakše – rekao je Hodak.


Gotovina ne stoji tako dobro

Zvonimir Hodak smatra da su hrvatska javnost i mediji previše optimistični kada je riječ o suđenju generalu Anti Gotovini u Haagu. Ističe da se u Haagu ne može biti siguran ni u što, te da su uvijek moguća neugodna iznenađenja. - Ja bih bio malo više skeptičan, rekao je Hodak, te dodao da bi bilo najbolje da se sud u Haagu što prije zatvori.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije