Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski odbor HDZ-a Zadar oprostio Vrančiću

Zvonimir Vrančić ipak neće biti kažnjen zbog svoje ishitrene izjave

vrancic
Dino Stanin
30.12.2009.
u 20:22

Zvonimir Vrančić kazao je kako s izjavom premijerke nije bio detaljno upoznat i da mu je žao što je došlo do nesporazuma. Žali što je proizveo dojam nepoštivanja odluke stranačkog vodstva i predsjednice stranke.

ZADAR - Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić podvio je rep pred gradskim odborom HDZ-a koji mu je večeras nakon punog sata raspravljanja ipak odlučio oprostiti te je prihvatio njegovo obrazloženje vezano uz njegovu ishitrenu izjavu da će u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati nezavisnog kandidata Milana Bandića. Gradski odbor predvođen predsjednicom Anom Lovrin i Božidarom Kalmetom, kao predsjednikom županijske organizacije, prihvatio je ispriku Zvonimira Vrančića pa i unatoč najavi premijerke Jadranke Kosor da će oni koji se ogluše na HDZ-ov stav da u drugom krugu neće podržati niti jednog kandidata biti kažnjeni, on ipak neće snositi nikakve posljedice.

Zvonimir Vrančić pokajao se zbog svoje izjave, no kazao je kako je samo iznio svoj osobni stav i kako tog jutra nije bio detaljno upoznat s premijerkinom izjavom.

- Nisam imao namjeru ignorirati odluku stranačkog vodstva da HDZ neće davati potporu ni jednom od kandidata. Iznosio sam isključivo osobni stav koji mi se kandidat čini prihvatljivijim i boljim. U ponedjeljak ujutro nisam bio detaljno upoznat sa izjavom predsjednice stranke radeći druge poslove, a izjavu koju sam čuo tijekom noći nisam shvatio da je baš ovako izričitog karaktera. Kako sam proizveo dojam nepoštivanja odluka stranačkog vodstva i predsjednice stranke, želim reći da mi to nipošto nije bila namjera i žalim i ispričavam se zbog nesporazuma koji se dogodio. Želim ustvrditi i potvrditi da poštujem odluke predsjednice stranke, stranačkog vodstva i stranačku stegu - izjavio je večeras zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

 Ana Lovrin, predsjednica GO HDZ-a kazala je kako je Vrančićeva izjava moguće unijela zbunjenost u njihovo člansto, a večeras su potvrdili stav vodstva stranke da neće dati potporu ni jednom ni drugom kandidatu.

Ključne riječi

Komentara 16

MO
momak23
09:21 31.12.2009.

svatko ima pravo na vlastitu odluku..

MA
malena27
21:35 30.12.2009.

HDZ si svakim danom sve dublju jamu kopa.

PO
power123
21:41 30.12.2009.

Opomena pred iskljucenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije