osječko sveučilište

Za 1200 studenata ističe rok za dovršetak studija i prebacivanje na Bolonju

studenti fakultet
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.09.2014.
u 15:33

Senat je na svojoj današnjoj sjednici preporučio da se studentima kojima je ostao samo jedan nepoloženi ispit, treba omogućiti izvanredno polaganje u dekanskom roku

Za 1200 studenata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera 30. rujna ističe rok za dovršetak studija prema upisanom nastavnom programu, a nakon toga prebacit će se na studiranje prema odredbama Bolonjskog procesa.

Senat je stoga na svojoj današnjoj sjednici preporučio, pozivajući se na prijedlog Kolegija tajnika osječkog Sveučilišta, kako studentima kojima je nakon isteka navedenog roka ostao samo jedan nepoloženi ispit, treba omogućiti izvanredno polaganje u dekanskom roku  te izradu i obranu diplomskog rada do najkasnije 28. veljače iduće godine.

- Svjesni smo da je riječ o 1200 sudbina, ali više od navedenog nismo mogli učiniti jer ne možemo probijati zakonski rok dovršetka koji je iznosio punih 10 godina. Ovo mišljenje za koje smatramo da je pošteno nije obvezujuće za fakultete i odjele, a na osnovu njega oni će donijeti konačna rješenja za svoje studente - poručio je rektor osječkog Sveučilišta J.J.Strossmayera Željko Turkalj.

>>Bolonja pala ispit, ako se ovako nastavi popravni je neizbježan

Komentara 1

Avatar Hulk001
Hulk001
16:03 23.09.2014.

Sa studija u mirovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije