PREPUCAVANJA

Bernardić: Grad radi iza zatvorenih vrata

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2014.
u 16:51

Sjednica Skupštine zakazana za 20. ožujka odgađa se za travanj

Nakon što se tjednima nije oglašavao ni protivio brojnim potezima prvog čovjeka grada Milana Bandića, šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić probudio se, izgleda, iz “zimskog sna”. Prvo je gradonačelniku održao bukvicu o dvostrukim mjerilima zbog natječaja za nabavu automobila, a jučer zaprijetio sazivanjem izvanredne sjednice Gradske skupštine jer redovne, samo zato što službe Grada nisu još dostavile teme na razmatranje i odlučivanje gradskim zastupnicima, neće biti.

– Čini se da je Grad počeo raditi iza zatvorenih vrata, a politiku voditi preko medija. Skupština se pretvara u fikus. Nikome nije objašnjeno koji je razlog odgode sjednice. Zadatak je Skupštine kontroliranje izvršne vlasti i trošenja gradskog novca, no ta je kontrola nemoguća bez sjednice – stav je Davora Bernardića.

Prvi čovjek gradske organizacije SDP-a odgodu unaprijed planirane sjednice Gradske skupštine, koja se trebala održati u četvrtak 20. ožujka, drži presedanom te navodi kako je to jasna poruka da se poslovi grada skrivaju.

Gradonačelnik Milan Bandić u odgađanju ne vidi ništa loše. Dapače, zastupnicima poručuje kako nije bitno koliko je održanih sjednica, već koliko su one kvalitetno odrađene.

– Bernardić je svoje rekao na kandidaturi – odgovorio mu je gradonačelnik Bandić.

Davor Bernardić pak gradonačelniku predbacuje da uvodi novi porez i odgađanjem sjednice zapravo izbjegava odgovoriti na ključna pitanja.

– Uz postojeći porez na motorna vozila, Bandić će uvođenjem naplate parkiranja u cijelom gradu uvesti još jedan. Naime, taj porez prihod je lokalne samouprave pri čemu građani kod registracije izdvajaju od 200 do 1500 kuna. Najavljena naplata nije ništa drugo nego dodatno uzimanje novca iz džepova stanovnika – jasan je Davor Bernardić koji gradonačelnikovu odluku o naplati parkinga smatra ishitrenom. Osvrnuo se Bernardić i na Bandićevu želju da ponovno zaposli glasnogovornika ili glasnogovornicu.

– Najvažnije je da se ponašate onako kako kažete – zaključio je.

Komentara 6

ĆA
ćaćaća
17:16 15.03.2014.

ma jel to onaj s bedžem maršala na reveru?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:55 15.03.2014.

Ma jel ovo onaj mali strančar šta troši negdje oko 120 tisuća kuna godišnje sirotinjskih para na benzin i parking...a je se pravi javio pričat o kriminalu....

SN
Snasasasalasa
17:45 15.03.2014.

Bandic je jadan, umobolan. Nebu on jos dugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije