NE POSUSTAJU

Bivši pročelnik pridružio se majkama odgojiteljicama: Od suda traže ocjenu zakonitosti izmjena mjere

Foto: PIXSELL
1/3
10.01.2022.
u 08:00

U borbi IM podršku pruža i Ivica Lovrić, bivši pročelnik Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje za vrijeme čijeg je mandata mjera i uvedena. Lovrić je u objavi na Facebooku kazao kako će s 350 majki odgojiteljica predati podnesak te se osvrnuo na samu mjeru.

Građanska inicijativa "U djeci je budućnost" danas, točno u podne predat će podnesak Visokom upravnom sudu i time zatražiti da se pokrene ocjena zakonitosti donesene Odluke o izmjeni mjere roditelj odgojitelj.

Podsjetimo, Gradska skupština je na sjednici 9. prosinca 2021. izglasala promjene mjere roditelj odgojitelj kojom se uređuje status budućih, ali i trenutnih korisnika mjere kojih je oko 5 tisuća.

Roditelj odgojitelji organizirali su se u više udruga i građanskih inicijativa i najavljuju daljnje akcije. Podsjetimo, od same najave da će se mjera mijenjati započeli su brojni prosvjedi, a sada se majke odgojiteljice koje smatraju da su zakinute ovim izmjenama okreću borbi pred sudovima.

27.11.2021., Zagreb - Prosvjed roditelja odgojitelja ispred Gradskog poglavarstva. Organizator prosvjeda je Facebook grupa "Majke odgojiteljice" i "Inicijativa: Djeca su buducnost". Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U toj im borbi podršku pruža i Ivica Lovrić, bivši pročelnik Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje za vrijeme čijeg je mandata mjera i uvedena. Lovrić je u objavi na Facebooku kazao kako će s 350 majki odgojiteljica predati podnesak te se osvrnuo na samu mjeru.

- Osobno sam sudjelovao u stvaranju ove mjere i prepoznajem njezin pozitivan utjecaj na kvalitetu života roditelja odgojitelja, njihovih obitelji te društva u cijelosti. No, uz Vas sam prije svega kao roditelj, svjestan koliko je vremena, ljubavi, odricanja i pažnje potrebno za kvalitetan odgoj djece i održavanje skladne obitelji. U vrijeme kada su moja djeca bila mala ovakve mjere nisu postojale u Zagrebu i doživljavam ih kao dokaz napretka našeg društva, ne samo ekonomski nego i sociološki, u smislu razumijevanja, strateškog planiranja i empatije. - piše Lovrić.

Napominje i kako je ovo dodatni udar na demografsku sliku Hrvatske.

- Još nije kasno da ukažemo sudu na činjenicu da je ova odluka ponižavajući napad na roditelje, kao i izravno nanošenje štete ionako alarmantno ugroženoj demografiji Republike Hrvatske.- zaključuje Lovrić.

Komentara 11

2X
2Xgeneral
08:46 10.01.2022.

stranci bi upravljali zagrebom a na pipici grada strani državljani. zakaj ne dobe subvencije i potpore u svojoj rodnoj zemlji

FI
fidel
12:49 10.01.2022.

kako te nije sramota? pokaži diplomu sa prometnog fakulteta!! zašto nisi u zatvoru?

KE
Kennocha
13:57 10.01.2022.

Samo ti daj podržavaj neradnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije