Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED MINISTARSTVA U 11

Roditeljima odgojiteljima podršku pruža i udruga U ime obitelji, najavili konferenciju za medije

Foto: PIXSELL
1/6
08.01.2022.
u 10:00

Podržava ih i dio političara, a o svemu bi na kraju mogli odlučivati sudovi.

Hrvatskoj udruzi roditelja odgojitelja (HURO) i Građanskoj inicijativi "U djeci je budućnost" pridružila se Željka Markić i udruga U ime obitelji. 

Svi oni zajedno će u 11 sati održati press konferenciju na temu državnog nadzora u Gradu Zagrebu zbog retrogradnog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, podnošenja zahtjeva Ministarstvu uprave za ocjenu zakonitosti Odluke Grada Zagreba o ukidanju mjere roditelj odgojitelj te drugih aktualnosti.

Svoje okupljanje i konferenciju najavili su ispred Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu.

24.12.2021.., Zagreb - Udruge U ime obitelji i Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) ispred zgrade ministarstva Pravosudja odrzala je konferenciju za novinare na kojoj su govorili o zastiti zakonskih prava roditelja odgojitelja. Zeljka Markic Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Inače, udruga U ime obitelji je stala je na stranu roditelja odgojitelja nakon što je gradska skupština 9. prosinca donijela odluku o izmjeni mjere.

Iz spomenute udruge su sredinom prosinca naveli da su zabrinuti, kako tvrde, zbog društveno neodgovornog i protupravnog ponašanja, gradonačelnika Tomislava Tomaševića i platforme Možemo i navode da je gradonačelnik “oduzeo sredstva za život oko 21.000 djece i 8000 novorođenčadi suprotno predizbornom obećanju temeljem kojeg je dobio priliku obnašati vlast”.

Roditeljima odgojiteljima podršku pružio dio političara, a o svemu bi na kraju mogli odlučivati sudovi

04.12.2021., Zagreb - Prosvjed roditelja odgojitelja ispred Gradskog poglavarstva. Organizator prosvjeda je Facebook grupa "Majke odgojiteljice" i "Inicijativa: Djeca su buducnost". Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U međuvremenu oko ove teme formirala se još jedna udruga. Inicijativa "Djeca su naša budućnost" na čelu s Ljiljanom Dragić prošloga je tjedna postala udruga Hrvatska Mati. I oni, baš kao i prethodno navedene udruge, najavljuju nastavak borbe.

13.11.2021., Zagreb - Ispred Gradskog poglavarstva odrzan je prosvjed roditelja odgojitelja. Ljiljana Dragic. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podsjetimo, tema roditelja odgojitelja jedno je od gorućih pitanja u Gradu Zagrebu već mjesecima. Od same najave izmjene mjere traju prosvjedi majki odgojiteljica koje se protiva najavljenjim izmjenema, a dok ih dio javnosti ne podržava tvrdeći kako se ovime korisnici te mjere stavljaju u privilegirani položaj u odnosu na ostale, s druge strane stiže im podrška dijela oporbenih političara u Zagrebu.

Jedan od najglasnijih je bivši pročelnik Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i šport, Ivica Lovrić koji je za ponedjeljak najavio predaju podneska Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske da po službenoj dužnosti zaustavi primjenu odluke Grada Zagreba o oduzimanju stečenih prava roditeljima odgojiteljima.

Situaciju je komentirao još jedan bivši pročelnik, Pavle Kalinić, koji je osim na čelu Ureda za upravljanje hitnim situacijama bio i pročelnik Ureda za odgoj i obrazovanje.

Kalinić je gostujući na Večernji TV-u kazao kako se spomenuta mjera trebala analizirati.

- Nepravilnosti je bilo, ali to se treba provjeriti, ukloniti korisnike koji ne trebaju primati mjeru i nastaviti s mjerom – rekao je.

>> Pogledajte: Kalinić: Tomaševićev najbolji potez jest što ima dva para tenisica, a Vesni Bandić sam savjetovao da više ne istupa!

Komentara 4

OZ
ozbiljan22
10:55 08.01.2022.

A što je sa svim onim roditeljima odgajateljima, koji svoju djecu odgajaju i rade i po smjenama, uplaćuju mirovinsko i zdravstveno. Jer ove će za dogledno vrijeme zahtijevati mirovinu.

Avatar maskmaker
maskmaker
11:02 08.01.2022.

Još jedna beskorisna posvuduša.

JW
Jim West
10:53 08.01.2022.

Bile su mučne godine od 2016. do kraja 2021. HDZ na vlasti, rade gluposti, a mi ne smijemo protiv svojih... Srećom je Tomašević postao gradonačelnik pa ćemo protiv njega! On nema veze s HDZ-om i nema opasnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije