Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONJA DUBRAVA Stanare Bačke ulice maltretiraju psi koje susjeda ne drži pod kontrolom

Čopor udomljenih lutalica napao trudnicu i dječaka

11.11.2008.
u 22:22

Stanari Bačke ulice u Donjoj Dubravi već godinama žive u strahu jer je nekoliko metara od Avenije Dubrava njihova susjeda Đurđa Malčić Pirin udomila trinaest pasa, uglavnom lutalica, koji zbog oštećene ograde slobodno šeću naseljem.

Izgrizli registraciju
– Svakoga jutra čekam petnaest minuta da se raziđu i puste me iz dvorišta – prepričava prva susjeda vlasnice pasa Ana Almer. Nedavno su, kaže, izgrizli registarsku pločicu na autu njenog sina, a zaskočili su i Nikolu Matića, dječaka iz susjedstva. Napadi su, doznajemo, svakodnevni.

– Prije dva tjedna srušili su jednog gospodina koji se vraćao iz trgovine, a po napadnutu trudnicu došla je i Hitna pomoć. Policija ne čini ništa. Valjda čekaju da psi izgrizu neko dijete! – objašnjava uzrujan Boris Horvat koji je petog studenog gradskom Komunalnom redarstvu i Veterinarskom uredu poslao i službenu prijavu s potpisima tridesetak stanara. Komunalnom je redarstvu slučaj ionako poznat.

Redari ne mogu ništa?
– Bio sam u tom dvorištu desetak puta, no gospođa je pse sakrila u kuću. Provirivao sam kroz prozor i mamio ih van, ali zakon mi ne dopušta ulazak u kuću bez dozvole stanara. Tužno je to, vlasnica pasa nema novca ni za struju i vodu, a kamoli za postavljanje nove ograde ili plaćanje visokih kazni.

Mi joj ne možemo ništa – tvrdi Marjan Devčić, komunalni redar za Donju Dubravu. Zanimalo nas je smije li ona uopće držati tako velik broj pasa u dvorištu. Veterinarski nam ured na upit nije odgovorio, a ni redari nisu pomogli.

– Ne znam ništa o ograničenju broja kućnih ljubimaca. Jedini prekršaj za koji je mogu kazniti puštanje je pasa na ulicu bez brnjice i uzice – pojasnio je Devčić obećavajući da neće odustati od slučaja. Do izjave vlasnice pasa nažalost nismo došli jer je zatvorena u kuću i iz nje ne izlazi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije