skupljanje novca

Dan narcisa: Građani protiv raka dojke

Dan narcisa u Zagrebu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
22.03.2014.
u 12:22

- Hvale je vrijedno odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći - rekao je predsjednik Ivo Josipović te pozvao sve da se još odazovu akciji koja na Cvjetnom trgu traje do 15 sati.

Kupnjom buketića narcisa po simboličnim cijenama od deset i dvadeset kuna, Zagrepčani su danas na Cvjetnom trgu podržali borbu protiv raka dojke. Već tradicionalni Dan narcisa organizirala je udruga Europa Donna Hrvatske, i to u sklopu kampanje "Darujmo ružičasti život", u kojoj se skuplja novac za aparat za intraoperativnu radioterapiju koji će ženama, oboljelima od raka dojke, bolesti od koje godišnje umire i tisuću žena, omogućiti lakšu terapiju.

- To je aparat koji zračenje obavlja samo jednom, i to u vrijeme operacije, što olakšava terapiju - objasnili su iz Europa Donne Hrvatska, a iz Grada Zagreba obećali su kako će pomoći pri skupljanju 500 tisuća eura, kolika je cijena aparata.

Dan narcisa došle su podržati i brojne osobe iz političkog života, poput bivše premijerke Jadranke Kosor, gradonačelnika Milana Bandića, njegove zamjenice Vesne Kusin, predsjednika Skupštine grada Darinka Kosora, predsjednika Republike Ive Josipovića, a i brojni glumci te pjevači.

- Hvale je vrijedno odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći - rekao je predsjednik Ivo Josipović te pozvao sve da se još odazovu akciji koja na Cvjetnom trgu traje do 15 sati.

>> 'Najteže mi je kad djevojci prije svadbe moram reći da ima rak'

Komentara 6

DE
Dejan1000
13:48 22.03.2014.

Jel to dosla i Bandiceva pomocnica Kusin koja voli cenzuru.

AM
alberta.mutti.5
17:15 22.03.2014.

Pa sto ce ovaj Josipovic i ovdje. Nema sta da radi pa smo gleda gdje ce smetati. I jos trosi pare poreskih obveznika.

VA
vashavisost.
14:51 22.03.2014.

Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije