dan grada zagreba

Bandić: Moramo se zapitati kakav ćemo Zagreb ostaviti mladima

dan zagreba
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
31.05.2014.
u 11:23

Gradonačelnik Bandić poručio je kako je zadovoljan što je Grad uložio u gradnju objekata

Grad Zagreb je otvoren grad, grad tolerancije i demokratski grad, čestitam i Milanu Bandiću i Darinku Kosoru na svemu što su učinili u Zagrebu. Zagreb nosi lavovski dio BDP-a, isto tako njegovi građani ostvaruju akademske uspjehe. Danas je dan kada optimistično gledamo na sve događaje u našem gradu, poručio je predsjednik Ivo Josipović na današnjoj svečanoj sjednici Gradske skupštine povodom proslave Dana grada Zagreba.

Visoki dužnosnici među kojima su gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Skupštine Darinko Kosor, Davor Bernardić kao izaslanik Hrvatskog sabora, rektor, predsjednik HAZU-a... poručili su kako je ovo prva proslava Dana Grada kada je Zagreb dio europske metropole.

- Generacije prije nas pokazale su da mogu biti inovativne i uspješne i mi smo dužni pokazati isto. Zagreb ima više od 200.000 diplomiranih stručnjaka i Zagreb tu mora vidjeti svoju budućnost, poručio je Bernardić naglašavajući kako Zagrepčani u samom naslijeđu nose socijalnu demokraciju.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Gradonačelnik Bandić poručio je kako je zadovoljan što je Grad uložio u gradnju objekata, zagrebačkog obrazovanja i kulture i tako potaknuo mogućnost kreativnog rada.

- Moramo se zapitati kakav ćemo Zagreb ostaviti mladima. Siguran sam da će biti ljepši i napredniji od onoga za koji smo preuzeli odgovornost početkom ovoga tisućljeća, rekao je gradonačelnik Bandić istaknuvši da je budžet za ovogodišnju proslavu Dana smanjen jer će se planirani novac uplatiti za pomoć poplavljenim slavonskim selima. Na današnjoj svečanoj sjednici uručena su priznanja i novčane nagrade 18 istaknutih i uspješnih građana koji su ostvarili izniman doprinos u kulturnoj, znanstvenoj, obrazovnoj i sportskoj djelatnosti Grada. Među nagrađenima su i Ivan Blažičko, Tomislav Domazet Loša. Nakon svečanoga djela sjednice održana je radna sjednica Gradske skupštine.

Sinoć je na Tomislavovu trgu održan glazbeni spektakl. Pod dirigentskom palicom Ive Lipanovića Zagrebačka filharmonija je izvodila djela brojnih poznatih skladatelja.

Komentara 18

KR
kristov
13:06 31.05.2014.

Dragim susjedima i svim ljudima dobre volje čestitam dan Grada i njegove zaštitnice Gospe od Kamenitih vrata!

TR
trandri
12:46 31.05.2014.

Čestitke svim Zagrepčanima Dan Grada Zagreba.

Avatar tajar
tajar
18:39 31.05.2014.

Bio sam na sinočnjem koncertu. Prekrasan doživljaj, dostojan jedne europske metropole. "Zagreb imam te rad"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije