Obrazi od turopoljske svinje velikogoričkog Bistroa Babriga, paprikaš od divljači s domaćim njokima u Samoborskoj kleti te palačinke punjene pečenom jabukom Vinogradarske kuće Braje iz Jastrebarskog, samo su neke od delicija koje će se moći kušati na Danima okusa hrvatske tradicije.
Manifestacija na kojoj će se prezentirati čak devet restorana iz Zagrebačke županije počinje u petak, a predstavljena je jučer u prostorijama županijske Turističke zajednice.
Specijalitete od turopoljske svinje u deset dana posluživat će i Mon Ami u Velikoj Gorici, a pastrvu na žumberački moći ćete kušati u izletištu Suhina u Bestovju. Veprovinu će nuditi samoborska Krčma Gabreku, a restoran Ivančić u Jaski lungić u umaku od portugisca.
Seoski ambijent i buncek s dinstanim zeljem aduti su Stare Preše u Šenkovcu, a u teletini u umaku od vrganja uživat će se u izletištu Vina Kos-Jurišić u Donjoj Zelini.
- Kroz naša dva menija odlučili smo predstaviti proizvode koje smo malo modernizirali s inovativnim tehnikama kuhanja - istaknuli su vlasnici Vinogradarske kuće Braje, Sanda i Robert Braje.
Svih devet restorana predstavit će po dva menija u tri slijeda, a da biste ih kušali, preporučuju vlasnici restorana, najbolje je svoje mjesto rezervirati unaprijed.
- Samom manifestacijom podržavamao ugostitelje s područja Zagrebačke županije koji su nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja sa željom da promoviramo njih i njihov rad - naglasila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.