ZAGREB ADVENT RUN

Deveto izdanje popularne maskirane utrke bit će posvećeno nacionalnoj kampanji 'Znaš li svoj broj?'

Foto: Zagreb Advent Run
1/5
23.10.2024.
u 10:25

Na utrci će biti prisutni logotipi naših kampanja – "70/26", "Znaš li svoj broj?" i "Lov na tihog ubojicu", zajedno s QR kodovima. Trkači i navijači će moći skenirati kodove te saznati više o tome kako preuzeti aktivnu ulogu u očuvanju vlastitog zdravlja. Na taj način podižemo svijest o dislipidemijama, koje pogađaju više od 60 posto populacije Hrvatske, a često su zanemarene. Svjesnost je ključna, jednim korakom možete nekome spasiti život. Za nas nema lovostaja, zaključio je dr. Pećin

Najzabavnija maskirana utrka Zagreb Advent Run održat će se i ove godine, a uoči devetog izdanja ambasadori i organizatori okupili su se u hotelu Hilton Garden Inn kako bi predstavili novitete najveće europske kostimirane utrke humanitarnog karaktera. Ova jedinstvena utrka održat će se 8. prosinca, a posvećena je hrvatskoj nacionalnoj kampanji „Znaš li svoj broj?“, koja se provodi u okviru trajne javnozdravstvene inicijative „Lov na tihog ubojicu“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti ranog otkrivanja povišenog kolesterola i krvnog tlaka, kao i ostalim kardiovaskularnim bolestima. Sudjelovanjem u utrci svaki pojedinac ima priliku pomoći u spašavanju barem jednog života, a prijaviti se možete ovdje.

– Priča je krenula prije devet godina kad smo Sven Veronek i ja osnovali tvrtku Run Croatia s idejom da imamo deset utrka kroz Hrvatsku, odnosno konzistentnu platformu za dizanje svijesti o rekreaciji u Hrvatskoj u kojoj bi Zagreb Advent Run bila zadnja utrka u godini koja neće biti toliko rezultatski orijentirana, već usmjerena na zabavu i proslavu svih rezultata uz trčanje najljepšim zagrebačkim ulicama – istaknuo je Berislav Sokač, jedan od osnivača tvrtke Run Croatia.

VEZANI ČLANCI: 

Deveto izdanje donosi brojne novitete, a novo partnerstvo predstavlja spoj zdravstvene inicijative i zajedničkog angažmana prema boljoj budućnosti svih građana. Trkači će, uz uživanje u božićnoj atmosferi i sportskom duhu, svojim sudjelovanjem ostaviti trajan pozitivan trag u zajednici te imati priliku saznati svoj broj.

– Velika je stvar što smo nakon prvog izdanja koje se održalo na Bundeku, utrku preselili u samo srce Zagreba, kao što to čine mnogi veliki gradovi Europe i svijeta. Time Zagreb ne samo da potvrđuje svoju otvorenost prema sportu i rekreativnim aktivnostima, već dodatno učvršćuje svoj imidž metropole koja aktivno potiče zdrav način života. Svjesni smo da zatvaranje prometa u centru ima svoje izazove, no uvjereni smo da je organiziranje ovakvih događaja u središtu grada ključno za promociju zdravlja i sporta, ali i doprinos turističkoj ponudi svojom pozitivnom atmosferom koju svake godine prati humanitarni karakter. Naša vizija temelji se na inkluzivnosti; želimo da u utrci sudjeluju svi, od obitelji s djecom, preko vlasnika kućnih ljubimaca, do građana različite dobi i fizičke pripremljenosti. Zagreb zaslužuje nekoliko ovakvih utrka godišnje, odnosno događaja koji okupljaju zajednicu i šalju snažnu poruku o važnosti rekreacije i brige za vlastito zdravlje – izjavio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe. 

Akademik Bojan Jelaković naglasio je da je cilj kampanje smanjiti broj ljudi koji pate od posljedica hipertenzije i povišenog kolesterola, ističući kako pojedinci sami možda ne mogu napraviti velike promjene, ali kao zajednica mogu potaknuti sustavne pomake. S obzirom na to da svaki drugi odrasli stanovnik Hrvatske ima hipertenziju, a Svjetska zdravstvena organizacija ju je 2023. proglasila vodećim svjetskim uzrokom smrti, Jelaković smatra da je ključno poticati svijest o važnosti redovne tjelesne aktivnosti, budući da neaktivnost značajno doprinosi problemu. Vizija je promicanje zdravih životnih navika kako bi se zajedno izgradila bolja i zdravija budućnost za sve građane Hrvatske.

VEZANI ČLANCI: 

Dr. Ivan Pećin istaknuo je važnost nacionalne kampanje „Znaš li svoj broj?” kao dijela šire javnozdravstvene inicijative „Lov na tihog ubojicu”, koja naglašava rano otkrivanje povišenog kolesterola i krvnog tlaka te drugih čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti. Posebnost ove inicijative leži u tome što svaki sudionik utrke ima priliku svojim sudjelovanjem spasiti barem jedan život.

– Na utrci će biti prisutni logotipi naših kampanja – "70/26", "Znaš li svoj broj?" i "Lov na tihog ubojicu", zajedno s QR kodovima. Trkači i navijači će moći skenirati kodove te saznati više o tome kako preuzeti aktivnu ulogu u očuvanju vlastitog zdravlja. Na taj način podižemo svijest o dislipidemijama, koje pogađaju više od 60 posto populacije Hrvatske, a često su zanemarene. Svjesnost je ključna, jednim korakom možete nekome spasiti život. Za nas nema lovostaja – zaključio je dr. Pećin.

Jedan od važnih elemenata Zagreb Advent Runa i ono bez čega ta utrka ne bi bila toliko jedinstvena su ambasadori koji svojim radom i postignućima nadahnjuju zajednicu. Ove godine, među njima su istaknuti pojedinci koji su prisustvovali druženju: Maja Drobnjaković, Iva Kumrić, Petra Kuljiš, Ivana Knapić, Mario Valentić, Perica Kišiček, Drago Pezić te Marko Kos. Osim njih, utrku podržavaju i Damjan Rudež, Leonarda Pavić, Đurđica Orepić, Ines Jozić, Stefany Žužić i brojni drugi. I ove godine trkači imaju mogućnost odabira između dvije duljine utrke, pet ili deset kilometara. Bez obzira na iskustvo u trčanju ili motivaciju, svi su pozvani svakim svojim korakom biti bliže spašavanju nečijeg života. Budite dio dobrih djela i prijavite se na utrku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije