DRAMA U KBC-U ZAGREB

Djelatnica na Rebru o incidentu: 'Glavna medicinska sestra je ispala pravi heroj'

Naoružani muškarac upao u KBC Rebro, u bolnicu stigla interventna policija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/15
03.09.2024.
u 16:17

Glavna medicinska sestra Klinike za psihijatriju je pola sata smirivala muškarca te ja uspjela nagovoriti da dopusti drugoj medicinskoj sestri i liječniku da odu iz prostorije, nakon čega je ostala sama u ambulanti s napadačem

Zagrebačkoj policiji jutros je u 10.05 sati stigla dojava o naoružanom muškarcu koji prijeti u prostorijama KBC-a Zagreb na Rebru. Dok je muškarac, nakon što je ušao u suteren tzv. Zelene zgrade gdje je Centar za krizna stanja Klinike za psihijatriju, prijetio startnim pištoljem po bolnici, neki pacijenti su počeli bježati kroz prozor.

U cijelom kaosu koji je nastao, pravi heroj situacije bila je glavna sestra Klinike za psihijatriju, ispričala je druga djelatnica bolnice za Index.hr. Naime, ona je pola sata smirivala muškarca te ja uspjela nagovoriti da dopusti drugoj medicinskoj sestri i liječniku da odu iz prostorije, nakon čega je ostala sama u ambulanti s napadačem. 

Naoružani muškarac upao u KBC Rebro, u bolnicu stigla interventna policija
1/15

Situacija je bila pod kontrolom, a policija je uspješno privela muškarca. Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, no iz policije potvrđuju da je situacija sada potpuno normalizirana. KBC Zagreb kratko se oglasio u povodu današnjeg opsadnog stanja koje je izazvao muškarac s pištoljem na psihijatrijskoj klinici.

"Vezano uz učestale upite o današnjem događaju u KBC-u Zagreb, možemo potvrditi da je jutros došlo do incidenta o kojem je odmah obaviještena nadležna policijska postaja te su u tijeku policijski izvidi. Stoga predlažemo da se za daljnje informacije obratite MUP-u. Također možemo potvrditi da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, te da ustanova normalno funkcionira", stoji u priopćenju s Rebra. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 1

RA
racman
16:51 03.09.2024.

Ne vjerujem da će joj zahvaliti ravnatelj ili ministar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije