ISPOVIJEST PACIJENTA

Bio na pregledu usred opsadnog stanja na Rebru: 'Doktoricu je nazvao muž i rekao da se zaključa. No ona to nije učinila'

Naoružani muškarac upao u KBC Rebro, u bolnicu stigla interventna policija
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Večernji.hr
03.09.2024.
u 12:55

Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, no iz policije potvrđuju da je situacija sada potpuno normalizirana

Jutros se u KBC-u Rebro u Zagrebu dogodio ozbiljan incident kada je muškarac ušao u bolnicu s pištoljem i prijetio osoblju. Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, muškarac je koristio "startni pištolj", oružje koje se obično koristi na sportskim događajima. Interventna policija brzo je stigla na mjesto događaja i opkolila zgradu, a pacijenti su evakuirani.

Situacija je bila pod kontrolom, a policija je uspješno privela muškarca. Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, no iz policije potvrđuju da je situacija sada potpuno normalizirana. Dok je incident trajao, Milan, pacijent koji se zatekao u bolnici, bio je na pregledu na katu Zelenog odjela, gdje je kardiološki pregled tekao bez problema. 

"Dok se sve to događalo dolje oko glavnog ulaza zelenog odjela, kod nas na katu sve je bilo normalno i pregledi su išli po planu. Odmah potom bio sam pozvan u ambulantu kod doktorice. Doktorica je bila iznenađena jer nije znala što se događa dok je muž nije nazvao i rekao da se zaključa. Nitko joj nije dao upute, ni od šefova ni od policije. Ona se nije zaključala, išlo je sve normalno dalje. Svi su nastavili raditi kao i obično, ergometrija i ostale ambulante su radile normalno. Sada sam završio sve preglede i idem kući, a promet ispred zgrade ide normalno", kazao nam je Milan. 

>>> FOTO Dramatični prizori ispred KBC-a Rebro: Pacijenti evakuirani na cesti, specijalci opkolili bolnicu

Naoružani muškarac upao u KBC Rebro, u bolnicu stigla interventna policija
1/15

KBC Zagreb kratko se oglasio u povodu današnjeg opsadnog stanja koje je izazvao muškarac s pištoljem na psihijatrijskoj klinici. "Vezano uz učestale upite o današnjem događaju u KBC-u Zagreb, možemo potvrditi da je jutros došlo do incidenta o kojem je odmah obaviještena nadležna policijska postaja te su u tijeku policijski izvidi. Stoga predlažemo da se za daljnje informacije obratite MUP-u.

Također možemo potvrditi da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, te da ustanova normalno funkcionira", stoji u priopćenju s Rebra. 

>>> VIDEO Snimljen napadač koji je upao na Rebro: Na štakama prijetio policiji

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 7

IV
Ico_voljevica
13:36 03.09.2024.

Bu toga sve više,dok god se prek veze dogovara,privatu bolnice dela itd itd.

AN
antimareno
14:08 03.09.2024.

Čekamo dugo (mjesecima) za preglede kod specijaliste. Mjesecima (godinama) za CT,, MR, Ultrazvuk. Skupi lijekovi se prepisuju na kapaljku, mnogi uz participaciju. To nam je tako kad želimo ono najbolje iz socijalizma i najbolje iz kapitalizma, scenarij za bajku u nečijim mozgovima. Dokle god dopunsko osiguranje plaćamo 10-ak € mjesečno, situacija će nam biti identična, iz tok novca ne mogu se plaćati ni svi liječnici, a kamoli nabavljati novi, moderniji dijagnostički uređaji. A želimo i čarobne skupe pilule koje će nas izliječiti, čudimo se što ih država još nije stavila na Listu lijekova. Ljudi, zdravlje košta, besplatno liječenje je samo kom.uni.ti.ka bajka. Drugdje u zapadnim zemljama se liječenje plaća, i suhim zlatom. "Nema džabe ni kod stare..."

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
13:45 03.09.2024.

Zašto jedan branitelj ide u javnu bolnicu kada bih trebao ići u privatnu zato jer je građanin višeg reda sa jako puno novaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije