Bus vukao djevojku po asfaltu?

Oglasio se ZET o slučaju u Zaprešiću: 'Vozač nema saznanja o nesreći'

Zagreb: Okretište tramvaja i autobusa na Črnomercu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
30.08.2023.
u 15:08

Nakon internog postupka istrage vozač se očitovao kako nema saznanja o nesreći, a iz predostrožnosti obavljeno je tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

Zagrebački javni prijevoznik oglasio se o slučaju koji se u petak dogodio u Zaprešiću. Podsjetimo, prema svjedočenju 17-godišnje djevojke, vozač ZET-ova autobusa vratima joj je prikliještio lijevu nogu te ju je vukao po podu vozeći nekoliko desetaka metara. Uz to, djevojka tvrdi da se vozač nije ni zaustavio kako bi pogledao što se događa te da joj je tek pomogla putnica koja je čula njezino vrištanje.

– Ušla sam na stražnja vrata busa. Zakoračila sam s lijevom nogom u bus kad su mi vrata zatvorila tu nogu i svi su čekali kad će ponovo otvoriti vrata. Nisam čula ni najavu za zatvaranje vrata. Nakon nekoliko sekundi bus je krenuo, a ja sam počela vrištati. Vukao me 40 metara po podu – kazala je za 24 sata.

Putnica koja joj je pomogla prvo ju je odvela kod sebe kući pa na hitnu, prisjeća se djevojka. Njezina majka ogorčena je na ZET, ali i na zaprešićku hitnu. Tvrdi da hitna njenu kćer nije obradila kako treba pa su otišli u Klaićevu. Na hitnoj u Zaprešiću su je očistili antiseptikom, rekli da joj nije ništa i poslali je kući.

POVEZANI ČLANCI:

U Klaićevoj su joj ozljede temeljitije očistili te je hospitalizirali zbog ozljeda obje ruke, noge, trbuha, leđa. U ponedjeljak je izašla iz bolnice. Iz zagrebačke policije potvrdili su slučaj i naveli da se vozač nije uvjerio da može krenuti te je zbog toga djevojka zadobila lakše ozljede. Kako smo i naveli, na upit Večernjeg lista ubrzo je stigao odgovor iz ZET-a.

"Tvrtka Zagrebački električni tramvaj do slanja ovog odgovora nije zaprimila obavijest policije o postupanju prema našem vozaču ili eventualnim daljnjim koracima te, izuzev objava u medijima i internog očitavanja vozača autobusa linije 172, trenutačno nisu utvrđene okolnosti na temelju kojih možemo potvrditi ili demantirati opisani događaj", navode iz ZET-a.

Nadalje, dodaju, da se nakon internog postupka istrage vozač očitovao kako nema saznanja o nesreći, a iz predostrožnosti obavljeno je tehničko ispitivanje autobusa te je utvrđeno kako su sva vrata na vozilu bila ispravna.

"Međutim, bez obzira na okolnosti, najvažnije je da se unesrećena djevojka što prije oporavi. U tom smislu nezahvalno je detaljnije komentirati događaj i ovu neželjenu situaciju te očekujemo da će opisane okolnosti rasvijetliti nadležne institucije u daljnjem postupanju", zaključuju u ZET-u.

VIDEO ZET-ov autobus na liniji 148 se zapalio: 'Valjda nitko nije stradao'

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar AlPoS
AlPoS
16:49 30.08.2023.

Što se više piše o ovome, sve mi više nelogičnosi ima u priči. Cura trči, ne vidi, ne čuje da se vrata zatvaraju, nitko od putnika nije reagirao, vozač ne zna što se dogodilo, u Hitnoj je prvo otpustili, pa opet završi u bolnici. Nadam se da će cura biti ok, ali nešto ovdje ne štima

DR
Draganče
07:36 31.08.2023.

Gdje je tzv. gospođa koja ju je dopratila u svoj stan i pomogla. A da djevojka morti nije pala sa motora pa su se sjetili ona i njezin dečko ZET-a mogli bi dobit neku odštetu i na kraju toliko nadzornihh kamera na terminalu i na kraju zar putnici nisu čuli dreku i zavijanje mlade dame.

MA
mamuti
23:34 30.08.2023.

Zar nije ulaz na prednja vrata... mlada dama bi trebala u svojim godinama sama procjeniti dali je pametno gurnuti nogu izmedu vrata koja se zatvaraju i sto bi se moglo dogoditi ako akcija ne uspije.Dali je uopce imala valjanu kartu pitam za prijatelja inace vozac Zet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije