VELIKI RADOVI

Do kraja godine u Dugom Selu veći vrtić i kanalizacija

Dugo Selo
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
11.06.2015.
u 14:00

Dugo Selo ovog je ljeta veliko gradilište. Bageri kopaju, radnici rade punom parom, ceste se asfaltiraju, a građani zadovoljno očekuju modernizaciju i razvoj grada. S obzirom na to da je u Dugom Selu trenutačno u tijeku nekoliko velikih projekata, a brojni će se tek realizirati, razgovarali smo s gradonačelnikom Stipom Velićem što građani ove godine mogu očekivati.

Završetak u listopadu

– Najveći je projekt puštanje u pogon zatvorenog sustava kanalizacije s pročišćivačem za otpadne vode na području Dugog Sela i Rugvice – objašnjava gradonačelnik. Radi se o projektu vrijednom 100 milijuna kuna koji se počeo realizirati prije pet godina. Trenutačno su u tijeku završni radovi, odnosno radi se na zadnjem segmentu potrebnom da bi cijeli sustav počeo funkcionirati.

– Prije mjesec dana počeli su radovi na zadnjoj prepumpnoj stanici, a očekuje se da će biti gotovi do listopada kako bi cijeli sustav bio pušten u pogon do kraja godine – rekao je Velić. Novi će sustav uvelike poboljšati sadašnju kanalizacjisku mrežu, a neka će naselja kanalizaciju dobiti prvi put.

– Upravo je jučer objavljen natječaj za radove na kanalizacijskoj mreži u naselju Ostrna koja će se također priključiti na sustav, a čiji stanovnici do sada nisu imali kanalizaciju – objasnio je Stanko Slišković iz Vodoopskrbe i odvodnje.

Osim novog sustava kanalizacije, ove će godine biti završena i nadogradnja vrtića, pa roditelji više neće morati muku mučiti s upisom svoje djece.

– Jedan smo od gradova s najvećim prirodnim prirastom, svake se godine sve više djece upisuje u vrtiće, a želimo svakome osigurati mjesto i zato su potrebne nadogradnje – objasnio je Stipe Velić te napomenuo kako će nakon ovogodišnjih upisa razmotriti i mogućnost gradnje nove vrtićke zgrade. Naime, prošle je godine bez mjesta pri upisu ostalo tridesetak djece, a u Dugom Selu postoji samo jedan gradski vrtić smješten na dvije lokacije – jedna je zgrada u centru Dugog Sela, a druga u Lukarišću. Trenutačno je u njega upisano 423 djece, a postoje i dva privatna vrtića.

Osim velikih projekata građani jednako očekuju i rezultate manjih radova. Tako se asfaltiraju brojne prometnice, poput 12 ulica u naselju Kopčevec. Također, čim završi nastava počet će obnova krova na školi u Dugom Selu, a u drugoj fazi radova bit će postavljena i nova fasada.

Rekonstrukcija centra

Stanari iz Ulice Bože Huzanića napokon će dobiti nogostup. Elektra trenutačno ondje postavlja cijevi da se ne bi dva puta kopalo, a što se tiče gradnje nogostupa, natječaj je zatvoren, otvorene su ponude i izabran je izvođač radova, koji će početi uskoro, a završit će do kraja ljeta.

– Postoji i nekoliko projekata koji su tek u planu, no svakako će i oni doći na red u budućnosti – rekao je gradonačelnik Velić te najavio da privatni investitor u suradnji sa stranim ulagačima planira preurediti centar Dugog Sela. Također, HŽ bi trebao rekonstruirati svih pet pružnih prijelaza na području Dugog Sela.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije