BLIŽI SE OGRJEVNA SEZONA

Dobra vijest za Zagrepčane! Pitali smo HEP kada će uključiti grijanje, evo što su nam odgovorili

Karlovac: Unato? blagoj zimi, ra?uni za grijanje visoki
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.09.2024.
u 11:28

Općim uvjetima za isporuku toplinske energije, kažu, propisano je i da uključivanje grijanja unutar ogrjevne sezone može započeti kada to pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade

Osjetno zahlađenje koje nas je zateklo posljednjih dana iznenadilo je brojne Zagrepčane. Mjerne postaje tako su jutros bilježile temperature niže od 10 Celzijevih stupnjeva, pa smo upitali HEP Toplinarstvo kada Zagrepčani mogu očekivati uključivanje grijanja. 

– U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije, ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna. Uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. S obzirom na to da podzakonskim aktima nisu specificirani vremenski uvjeti koji moraju biti ostvareni za uključivanje grijanja, HEP Toplinarstvo, kao distributer toplinske energije, svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda u skladu s kojima će u sljedećem periodu donijeti odluku o početku uključivanja grijanja u ogrjevnoj sezoni 2024./2025. – kažu iz HEP Toplinarstva. 

VEZANI ČLANCI: 

Općim uvjetima za isporuku toplinske energije, dodali su, propisano je i da uključivanje grijanja unutar ogrjevne sezone može započeti kada to pisanim putem zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika zgrade. Predstavnici suvlasnika moći će tako od 15. rujna dostaviti pisani zahtjev za uključenje grijanja, pod uvjetom da su svi radovi na instalacijama grijanja u njihovim zgradama završeni te da su unutarnje instalacije spremne za prihvat toplinske energije.

– U gradu Zagrebu na današnji dan imamo približno 300 zgrada koje nisu spremne za grijanje, jer u istima krajnji kupci još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama u svojim stambenim ili poslovnim prostorima, odnosno u kojima instalacije nisu napunjene pogonskom vodom. Predstavnici suvlasnika ili upravitelji tih zgrada prije početka punjenja unutarnjih instalacija grijanja trebaju dostaviti pisanu obavijest HEP Toplinarstvu da su svi radovi završeni te da su instalacije spremne za prihvat toplinske energije – napominju. 

Komentara 3

AL
alen2601
14:24 13.09.2024.

Možda za početak da obraduju građane Sopota toplom vodom prvo prije 24.9. :) Šalu nastranu, nakon 9 tjedana prošlog ljeta i 2 tjedna ovog bez tople vode, preselio u stan s etažnim plinskim, 100 eura veća stanarina al ne bih pod HEP više da mi netko gratis stan iznajmi

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
12:06 13.09.2024.

Dobra domoljubna vijest za Zagrepčane! Pitali smo HEP kada će uključiti grijanje a oni su nam odgovorili neka se pravi hrvati domoljubno smrzavaju kao svoji na svome i duhovno ugriju uz domoljubno saznanje i uvjerenje da imaju Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije