Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER VIJEST

Dvostruka fešta u Prečkom: U kvartu otvoren privatni park za pse, a udruga Dog & Go proslavila treći rođendan

Zagreb: Svečano otvorenje privatnog parka za pse "Bark Park" i treća godisšnjica udruge DOG&GO
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
09.06.2024.
u 08:30

Bark Park nalazi se nedaleko od savskog nasipa u Prečkom, a prvi njegovi posjetitelji bili su upravo članovi udruge Dog&Go i njihovi prijatelji

Dvostruko slavlje održalo se u subotu poslijepodne nedaleko savskog nasipa u Prečkom: Holden Kekez i Lana Kustanović upravo su otvorili svoj privatni park za pse Bark Park, dok su Adriana Markota i Martina Kašljević upravo ondje odlučile proslaviti treći rođendan njihove udruge Dog & Go. 

- Mi smo prijateljice, ja imam obrt za čuvanje, a ona se bavi zaštitom životinja. Kako oboje slavimo u isti dan, odlučili smo spojiti slavlja te ih obaviti u isto vrijeme na istom mjestu - kaže L. Kustanović.

Bark Park nalazi se na adresi Savska opatovina, a zapravo je riječ o velikoj livadi nedaleko nasipa i stambenih zgrada kod Paljetkove ulice. Veliko zemljište upravo je uređeno, pokošeno, postavljene su razne rekreacijske sprave za pse, a cijeli park sastoji se od ograđenog i neograđenog dijela. Zemljište su vlasnici parka Kekez i Kustanović dobili na najam od 10 godina. 

08.06.2024., Bark Park, Zagreb - Svecano otvorenje privatnog parka za pse Bark Parka i treca godisnjica udruge DOG&GO. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Lana i ja smo frendovi koji su u istoj sferi što se tiče pasa. Ja sam u treninzima i socijalizaciji, a ona se bavi čuvanjem. Zajedno smo se odlučili u otvaranje privatnog parka za pse u kojem ćemo organizirati razne društvene događaje koji su dog friendly, bilo da se radi o kinu na otvorenom, piknicima, rođendanima, treninzima - pojašnjava Holden Kekez. 

Za otvorenje privatnog parka odlučili su se jer su uvidjeli da takvog prostora u Zagrebu baš i nema, te s idejom da vlasnici ljubimaca mogu organizirati pet friendly događaje bez da smetaju susjedima. Park se, dakle, koristi isključivo uz naknadu, a cijena ovisi o tome što korisnici žele. – Neki možda žele da im mi organiziramo cijeli događaj, a neki trebaju samo prostor za nešto u vlastitom aranžmanu. Mogu iznajmiti park samo za sebe na neko razdoblje, mogu ga dijeliti s drugima... Sve po dogovoru – navodi Kustanović. 

08.06.2024., Bark Park, Zagreb - Svecano otvorenje privatnog parka za pse Bark Parka i treca godisnjica udruge DOG&GO. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Riječ je, dakle, o dvostrukom slavlju, jer je danas obilježava i treća godišnjica udruge Dog & Go, koja se bavi brigom o napuštenim psima s područja Zagreba. Voditeljice udruge organizirale su bogati program, pa je tako održano natjecanje pasa u šest kategorija, nagradna tombola, a za sve prisutne bilo je i jela i pića. 

VEZANI ČLANCI: 

- Tombola i natjecanje su bili uz kotizaciju, a sve što su ljudi dali ide u pokrivanje naših veterinarskih troškova - pojašnjava Adriana Markota. Ideja iza udruge je, kaže Martina Kašljević, napraviti nešto pozitivno za nezbrinute pse, kojih je jako puno. Udruga je do sad sretno udomila oko 170 pasa, a kako nemaju vlastiti prostor, one koji su na njihovoj brizi smještaju tete čuvalice. 

- Ušli smo u ovo volonterski, obje imamo svoje poslove. Trošimo svoje gorivo, druge resurse. Najbitnije nam je da zbrinemo životinje. Sad na brizi imamo šest pasa jer ih je troje nedavno udomljeno - prepričava. 

Udruga trenutno prikuplja sredstva za pokrivanje veterinarskih troškova, a trenutno duguju oko 6000 eura. Tko želi pomoći može to učiniti na IBAN AN: HR1023600001102999509 ili na SWIFT ZABAHR2X (Zagrebačka banka Zagreb). 

Komentara 1

EB
EBERT
10:19 11.06.2024.

Cestitam ! Takovih treba imati vise pogotovo u velikim gradovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije