Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greencajt

Evo tko su govornici najvećeg regionalnog festivala o održivosti i klimatskim promjenama

Foto: Greencajt promo
1/5
19.04.2024.
u 11:15

Jedna od onih koji će svoju riječ podijeliti sa zagrebačkom publikom je Violeta Bulc, bivša dopredsjednica Slovenije, koja će predstaviti nekoliko načina za transformaciju svakodnevnih navika u korist planeta, ali će ponuditi i taktike za efikasnije oblikovanje održivog ekosustava

Greencajt festival najveći je regionalni događaj posvećen održivom životu, a cilj mu je aktivnim djelovanjem imati ključnu ulogu u okupljanju stručnjaka i entuzijasta kako bi zajedno oblikovali ekološki osviještenu budućnost i riješili ključne izazove klimatskih promjena.

Zato će na ovogodišnjem festivalu, koji će se održati na Velesajmu u paviljonu 13 od 22. do 24. svibnja, govoriti skoro 60 sudionika privatnog i javnog sektora koji u svome radu i industriji koriste održive prakse, te raspravljaju o izazovima zelene tranzicije koja oblikuje našu sadašnjost i budućnost, a sada su poznata i njihova imena.

VEZANI ČLANCI:

Jedna od onih koji će svoju riječ podijeliti sa zagrebačkom publikom su Violeta Bulc, bivša dopredsjednica Slovenije, koja će predstaviti nekoliko načina za transformaciju svakodnevnih navika u korist planeta, ali će ponuditi i taktike za efikasnije oblikovanje održivog ekosustava. Pridružit će joj se Connie Hedegaard, ugledna danska političarka i bivša ministrica Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva klime i energije, koja će posjetitelje povest  na putovanje kroz Dansku kao zemlju koja postavlja visoke standarde održivosti. 

Pozornicu će zauzeti i Gorjan Jovanovski, suosnivač platforme EarthCare.ai, koji će otkriti kako je održivost povezao s moćnom umjetnom inteligencijom, a Noé van Hulst, zamjenik predsjedatelja Međunarodnog partnerstva za vodik i gorivne ćelije u gospodarstvu, istražit će put prema energetskoj neutralnosti, dok će Kim Carstensen, direktor Forest Stewardship Councila, pažnju skrenuti na važnost šuma kao vitalnih ekosustava za naš planet.

Popis ostalih govornika može se pronaći na web stranici Greensajta, na kojoj se mogu kupiti i ulaznice.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije