BURGER FESTIVAL

FOTO Na Tuđmanovu trgu otvoreno još jedno izdanje popularne manifestacije, stigao i Grof Lovski

Zagreb: Burger festival otvoren na Trgu dr. Franje Tuđmana
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/8
10.10.2024.
u 18:43

Svoje znanje 15. listopada moći ćete testirati u Food kvizu koji će voditi Domagoj Jakopović Ribafish, mališani će se zabavljati u dječjoj zoni s napuhancima i trampolinima, a oni nešto stariji uz radionice Zg Street Art Festivala te Pinelli i vino. Manifestaciju možete posjetiti svakog dana od 12 sati do ponoći

Zamamni mirisi mnogima omiljenih delicija šire se Trgom dr. Franje Tuđmana, gdje je dana otvoreno zagrebačko izdanje Burger Festivala. Tijekom deset dana guštat će se u ponudi 13 kućica, a uz doajene festivala među kojima su popularni chefovi Mate Janković i Ivan Pažanin, ali i zadarski Picnic, Good Food, Burger Bar, Thai Thai Streetfood, Oui Chef on Wheels i dubrovački Guloso, svoje će burgere prezentirati i nekoliko debitanata

Zagrebačkoj publici odlučio se predstaviti Grof Lovski, prvi sto posto hrvatski brend posvećen mesu divljači, a uz specijalitet kućice, nude i “Šiš Burger” u duguljastoj lepinji bogato premazanoj kajmakom. Četiri smash varijante popularne ulične hrane možete pak kušati na kućici Bold Burger, koji je osnovala ekipa koja stoji iza Regular bara na Britancu.

Uz nagrađivani Blackie burger, kreativni Zadrani iz Picnica u ponudu su uvrstili i potencijalni jesenski hit, Blue Cheese burger kojeg odlikuje sočna juneća pljeskavica u brioche pecivu od krumpirovog tijesta s dodatkom chutneyja od smokve, gorgonzole, jabuke, pancete i dijon aioli umaka. 

VEZANI ČLANCI: 

Ljubitelje slatkog privući će pak kućica Ice Crone, gdje imaju prilike guštati u hrskavim kroasanima punjenim sladoledom, dok su slatki aduti kućice Oui Chef on Wheels cannoli od paške skute s ušećerenim koricama agruma i pistacijom. Nude ondje, među ostalim, i burger “Nima ‘tice do prasice”, koji odlikuju sporo pečeni odrezak svinjskog vrata s dodatkom coleslaw i zelene salate, romanesco umaka, ribanog sira te larda crne svinje.

Za podizanje atmosfere na festivalu tradicionalno je zadužen DJ Ozren Kanceljak, ali i Kuzma i Shaka Zulu te grupa Connect. Svoje znanje 15. listopada moći ćete testirati u Food kvizu koji će voditi Domagoj Jakopović Ribafish, mališani će se zabavljati u dječjoj zoni s napuhancima i trampolinima, a oni nešto stariji uz radionice Zg Street Art Festivala te Pinelli i vino. Manifestaciju možete posjetiti svakog dana od 12 sati do ponoći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije