u organizaciji etnografskog muzeja

FOTO Radionica i šumska kuhinja oduševili Zagrepčane: Pogledajte što se krčalo u gljivarskom kotliću

Radionica samoniklog šumskog bilja
Foto: Etnografski muzej
1/10
31.10.2022.
u 11:24

Kuhar Martin Reljanović je jestive poslastice pripremio u gljivarskom kotliću koji se lagano krčkao na vatri dok se aromatičan miris širio šumom

Tijekom vikenda je Etnografski muzej održao radionicu branja samoniklog bilja u prirodi u šumi kod Volavja. Naglasak je bio na istraživanju i upoznavanju šumskog bilja i gljiva koje se u ovo doba godine mogu naći u obilju.

Vesna Dujlović, predsjednica Gljivarskog društva Kamilo Blagaić tijekom šetnje šumom uputila je posjetitelje u tajne svijeta gljiva i učila kako raspoznati jestive gljive od nejestivih. Priredila je i izložbu ubranih gljiva uz stručno predavanje o svakoj pojedinoj gljivi

Po povratku u dom, kuhar Martin Reljanović je jestive poslastice pripremio u gljivarskom kotliću koji se lagano krčkao na vatri dok se aromatičan miris širio šumom. Okupljeni su uživali i u fritaji od gljiva, domaćoj travarici, slanini i čvarcima, a djeca su pekla papriku na žaru. Pripremali su se i vrući kesteni. U nastavku pogledajte kako je izgledala vesela nedjelja. 

Radionica samoniklog šumskog bilja
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije