Tijekom vikenda je Etnografski muzej održao radionicu branja samoniklog bilja u prirodi u šumi kod Volavja. Naglasak je bio na istraživanju i upoznavanju šumskog bilja i gljiva koje se u ovo doba godine mogu naći u obilju.
Vesna Dujlović, predsjednica Gljivarskog društva Kamilo Blagaić tijekom šetnje šumom uputila je posjetitelje u tajne svijeta gljiva i učila kako raspoznati jestive gljive od nejestivih. Priredila je i izložbu ubranih gljiva uz stručno predavanje o svakoj pojedinoj gljivi
Po povratku u dom, kuhar Martin Reljanović je jestive poslastice pripremio u gljivarskom kotliću koji se lagano krčkao na vatri dok se aromatičan miris širio šumom. Okupljeni su uživali i u fritaji od gljiva, domaćoj travarici, slanini i čvarcima, a djeca su pekla papriku na žaru. Pripremali su se i vrući kesteni. U nastavku pogledajte kako je izgledala vesela nedjelja.