Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DUBRAVI

FOTO Romobilist projurio preko zebre na debelo crveno: 'Često znaju tu doletjeti iz mrtvog kuta...'

Foto: Prometne zgode i nezgode/Facebook
1/2
26.06.2024.
u 12:17

Podsjetimo, važno je poštivati prometna pravila zbog svoje, ali i sigurnosti drugih sudionika, a prolazak kroz crveno smatra se jednim od najopasnijih prometnih prekršaja

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode osvanule se fotografije na kojima se vidi kako romobilist prelazi cestu dok svijetli crveno na semaforu. Sve se dogodilo na vrlo prometnom raskrižju Avenije Dubrave i Grižanske ulice, dok su automobili skretali na zeleno. 

"Crveno za pješake je davno upaljeno. Romobilist ipak projurio kroz to debelo crveno ispred snimatelja koji je morao stati i propustiti ga", stoji u opisu objave na društvenoj mreži. U komentarima je nastala rasprava.

Neki korisnici misle kako su "romobilisti postali novi motoristi", dok drugi potvrđuju kako upravo na tom raskrižju često znaju "doletjeti" prolaznici iz mrtvog kuta. "A i prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama moraju sići s romobila i gurati ga preko pješačkog", stoji u jednom od komentara.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, važno je poštivati prometna pravila zbog svoje, ali i sigurnosti drugih sudionika. Prolazak kroz crveno smatra se jednim od najopasnijih prometnih prekršaja.

Ključne riječi

Komentara 3

CO
CommonSense
12:41 27.06.2024.

Ajde nađi policajca na cesti . Nikada nisam mislio da ću govoriti gdje je policija ali kad vidim kaj rade romobilisti i biciklisti ali i taksisti (čitaj; kaj im padene na pamet to i rade) , mislim da nam falii par tisuća policajaca. Ili možda novi načelinik PU ZG jer u gradu je kaos

WA
wannabenovinari
14:36 26.06.2024.

Zašto policija dozvoljava biciklistima i romobilistima da voze po zebri koja je namijenjena za pješake? Zašto ih ne kažnjava pa da nauče da mogu gurati svoje prometalo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije