SVETA NEDELJA

FOTO Uskoro kreću radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Slavuj, pogledajte kako će izgledati

Foto: Grad Sveta Nedelja
1/5
02.09.2024.
u 17:00

Radovi bi trebali biti gotovi u roku od osam mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao, a isti, kako je istaknuto, neće ometati rad samog vrtića. U sklopu dogradnje panira se izvedba polivalentne dvorane koja će služiti potrebama cjelokupnog objekta, kao i dodatne prostorije za tehničko osoblje koje će podići kvalitetu rada objekta na viši nivo

Za četiri dodatne skupine, tri jasličke i jednu vrtićku proširit će se kapaciteti dogradnjom Dječjeg vrtića Slavuj u Svetoj Nedelji, čime će se osigurati dodatna mjesta za 60 mališana. Projekt je to vrijedan 2,36 milijuna eura, od kojih je gotovo 650.000 eura osigurano iz Mehanizma za oporavak i otpornost. Radovi bi trebali započeti sredinom rujna, izvodit će ih tvrtka DomusPlus d.o.o., a ugovor su danas potpisali svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec i Grga Mrkonjić, izvršni direktor tvrtke. 

– Dogradnja Dječjeg vrtića Slavuj u Strmcu još je jedan važan korak u našem kontinuiranom radu na poboljšanju uvjeta za naše najmlađe sugrađane. Ovaj projekt ne samo da će povećati kapacitete vrtića, već će osigurati i vrhunske uvjete za odgoj i obrazovanje djece u našoj zajednici. Ovo je prekretnica i pomak na bolje u Svetoj Nedelji. Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta koji će imati dugoročne pozitivne učinke na našu zajednicu, a posebno građanima na strpljenju i podršci – istaknuo je Zurovec. S obzirom da se radi o montažnom objektu, ova metoda omogućava bržu izgradnju, veću fleksibilnost u dizajnu, bolju kontrolu kvalitete materijala i završne obrade te često u konačnici niže troškove.

VEZANI ČLANCI: 

– Izuzetno smo ponosni što smo odabrani za izvođenje radova na ovom važnom projektu koji će doprinijeti poboljšanju života u lokalnoj zajednici. Naš tim će se potruditi da radovi budu izvedeni u skladu s najvišim standardima kvalitete i u predviđenom roku. Dogradnja ovog vrtića omogućit će većem broju djece siguran i moderan prostor za rast i razvoj, a radujemo se što ćemo svojim radom tome doprinijeti. Također, zadovoljni smo što će se ponovno dokazati kvaliteta i prednosti montažne gradnje – kazao je Mrkonjić. 

Radovi bi trebali biti gotovi u roku od osam mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao, a isti, kako je istaknuto, neće ometati rad samog vrtića. U sklopu dogradnje panira se izvedba polivalentne dvorane koja će služiti potrebama cjelokupnog objekta, kao i dodatne prostorije za tehničko osoblje koje će podići kvalitetu rada objekta na viši nivo.

Foto: Grad Sveta Nedelja

– Razvoj grada Svete Nedelje temeljimo na sustavnom ulaganju u školstvo i obrazovanje, jer smatramo da je to ključ za dugoročni napredak i uspjeh naše zajednice. Projekt dogradnje Dječjeg vrtića Slavuj nije samo investicija u infrastrukturne kapacitete, već i u budućnost našeg grada. Svako novo ulaganje u obrazovanje, bilo da se radi o vrtićima, školama ili drugim obrazovnim ustanovama, doprinosi stvaranju kvalitetnih uvjeta za rast i razvoj naše djece, ali i privlači nove obitelji i investitore, čime dodatno jačamo ekonomsku i društvenu sliku našeg grada. Nastavit ćemo s ulaganjima koja imaju direktan utjecaj na kvalitetu života u Svetoj Nedelji – zaključio je Zurovec. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije