Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva subota u mjesecu

FOTO/VIDEO Molitelji opet s krunicom na Trgu, prosvjednici im poručili: 'Moje tijelo, moj izbor'

Zagreb: Održana muška molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/51
04.05.2024.
u 10:46

Osim, u Zagrebu, već mjesecima pa tako i danas kleči se i po drugim hrvatskim gradovima. Od Splita, preko Šibenika, do Osijeka. I na drugim mjestima s jedne strane su bili molitelji, između policija, a s druge strane prosvjednici.

Glavni zagrebački trg ni ove prve subote u mjesecu, po tko zna koji put, nije propustio u rano jutro postati ideološka pozornica gdje s jedne strane muškarci kleče s krunicom, a s druge strane prosvjednici kritiziraju takav oblik zauzimanja trga i nakane koje su po njihovom mišljenju opasne po društvo.

Poručili su im zato ponovno transparentima i bubnjevima "Moje tijelo, moj izbor", a između dvije skupine od po nekoliko desetaka ljudi stajao je veći broj interventnih policajaca. Tradicionalno, na stranu prosvjednika stao je SDP-ov europarlamentarac Predrag Fred Matić

GALERIJA:

Zagreb: Održana muška molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića
1/21

S druge strane, među muškarcima koji kleče, osim krunica našla se i gitara, a bilo je i mlađih i starijih. Nakane su im, kao i svaki put do sada iste. 

Vitezovi bezgrešnog srca Marijina svake prve subote u mjesecu okupljaju se na glavnom zagrebačkom trgu da bi zajedno klečali i molili. Nakane za koje mole na svojim javnim okupljanjima jesu:

  • za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda
  • za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru
  • za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova
  • za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu
  • za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja
  • za duše u čistilištu
  • za osobne nakane.

Osim, u Zagrebu, već mjesecima pa tako i danas kleči se i po drugim hrvatskim gradovima. Od Splita, preko Šibenika, do Osijeka. I na drugim mjestima s jedne strane su bili molitelji, između policija, a s druge strane prosvjednici. A iste slike kao i danas, vjerojatno će biti i sljedeće prve subote u mjesecu, 1. lipnja. 

GALERIJA: Prosvjed protiv molitelja

Zagreb: Održana muška molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića
1/38

Komentara 12

ZA
!zagreb!
11:02 04.05.2024.

Gdje su prosvjednici kad tisuće muslimana moli u centrima europskih gradova i blokiraju trgove i promet. Ili je to politički nekorektno.

MA
Makbe
11:47 04.05.2024.

Ne vjeruju u Boga, ne vjeruju u učinke molitve, pa što se onda toliko uznemiruju? Nitko im ne brani da rade sa svojim tijelom štogod hoće. Nikako da prosvjednice shvate da ab. nije njihovo pravo nego kazna koju im nameće ovo poremećeno društvo. Gdje je tu muškarac? On može raditi što i kada mu se prohtije, a žena, tko ju šljivi. Ima pravo ići na ab. Gdje su tu sad feministice da brane ženu?? Jer ab. nije vađenje bolesnog zuba nego psih. i fizičko mučenje žena.

EJ
ejStef
11:01 04.05.2024.

Tja, ovaj ti molitve nije kršćanska tradicija, to je novo, vrsta pasivnog aktivizma. U današnjem društvu, gdje agresivni lijevi aktivizam kroji politiku, interesantno je vidjeti nešto mirno, to nismo imali valjda još od Ghandija. I danas imate agresivni nastup druge strane... Kod te druge strane, interesantna je ova ideja s jogom koja samo pokazuje da je i joga jedna vrsta ideologije, a ne samo metoda opuštanja ili gimnastika. Ostalo je standardno, viđeno već toliko puta, uvezeno iz Amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije