Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na trgu

Gastro vikend u Ivaniću: Počinje 17. Bučijada

15. Bučijada u Ivanić Gradu
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
01.10.2021.
u 11:55

Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja bit će postavljeno malo Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

U organizaciji Turističke zajednice Ivanić-Grada sa suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice u Ivanić-Gradu će se održati 17. Bučijada i 7. Festival igračaka. Svečano otvaranje 17. Bučijade održat će se sutra u 11 sati na glavnoj pozornici na Trgu Vladimira Nazora u Ivanić-Gradu.

Na ovogodišnjoj prodajnom sajmu sudjeluje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatska, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode u samom centru grada, na više lokacija. I ove godine ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima te seoskim imanjima. Na gradskom trgu uz pivo od buče i autohtono vino škrlet, bit će gastro zalogaja i bučnice.

Na kojem će uz gradonačelnika Javora Bojana Leša nazočiti brojni uzvanici. Nakon svečanog otvaranja, u 11.30 sati službeno će svoja vrata otvoriti.

„Edukacijsko-prezentacijski centar bučinog ulja“ Udruge proizvođača bučnog ulja Hrvatske i Grada Ivanić-Grada, u kojem će se moći pogledati kako se preša hladno prešano bučino ulje. U 12 sati će se održati otvorenje 7. Festivala igračaka na SP Zelenjak i uz SB Naftalan gdje je pripremljen bogat program za najmlađe, od igraonica, radionica, predstava, sajma igračaka do Prvog pljeska. U nedjelju u 10.30 sati dolazi i kuma 17. Bučijade Anite Kajtazi Roth.

Gradske ustanove i udruge pripremile su brojne izložbe, tako se u prostoru POU može pogledati izložba „150 godina Ivanić-Grada“, u Muzeju Ivanić- Grada „Kultura i povijest Ivanić-Grada“, uz Vatrogasni dom Ivanić-Grad izložbe gljiva i malih životinja. Organizirano je nekoliko tematskih turističkih šetnji s polaskom od Centra za posjetitelje uz tržnicu.

Zabavni dio programa zagarantiran je kroz cijeli dan, a posebno s večernjim koncertima Petra Graše, Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak. Gradom će šetati KUD-ovi u tradicionalnim moslavačkim i posavskim nošnjama, a u Parku hrvatskih branitelja bit će postavljeno malo Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije