JOŠ UVIJEK NISU U FUNKCIJI

Gdje je zapeo slučaj pokretnih stepenica kod Tomislavca? U planu je zamjena, ali dobro ćemo se načekati

Zagreb: Pokretne stepenice Importanne centra još uvijek u kvaru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
05.09.2024.
u 07:00

Čini se da ćemo se još načekati jer u Gradu kažu kako nakon postupka nabave za izradu projektne dokumentacije treba raspisati i natječaj za ugradnju novog eskalatora na ulazu u Importanne Centar

Pokretne stepenice na ulazu u Importanne Centar kod Tomislavca, koje vode i u pothodnik do autobusnog terminala, još nisu u funkciji, a prema posljednjim informacijama, izgleda da će takva situacija potrajati. O mukama prolaznika koji se ne mogu koristiti donjim trakom eskalatora prvi put smo, podsjetimo, pisali 11. srpnja, kada su nam se djelatnici tamošnjih trgovina požalili da stube ne rade već mjesec dana. Od tada je prošlo više od mjesec i pol, a premda su nam iz Grada rekli da se planira njihov popravak i zamjena, pokretne stube i dalje jednim dijelom stoje na mjestu.

Ponovno smo se stoga obratili Gradu s upitom kad namjeravaju sanirati eskalator, a sudeći prema odgovoru, svi koji ga koriste morat će se još načekati.

VEZANI ČLANCI: 

– Grad je pokrenuo postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije za vanjske pokretne stepenice na Trgu Ante Starčevića. Nakon izrade projektne dokumentacije, za koju je rok mjesec dana, pokreće se postupak javne nabave za ugradnju novih stepenica na toj lokaciji. Procijenjena vrijednost nabave i rok završetka radova bit će definirani otvorenim postupkom javne nabave – poručili su. Što je s popravkom postojećeg eskalatora, nisu odgovorili.

A on je, podsjetimo također, star već trideset godina te je u vrlo lošem stanju. Dosad se kvario više puta, povremeno i na nekoliko mjeseci, a prije šest godina bio je i predmet spora između Importanne Centra i Grada. Nisu se mogli dogovoriti oko toga u čijoj je nadležnosti održavanje pokretnih stepenica, s obzirom na to da se nalaze na javnoj gradskoj površini. Iz uprave Centra tada su tvrdili i da im Grad duguje 3,7 milijuna kuna vezano za održavanje zajedničkih dijelova nekretnine pa su pokrenuli i upravni spor.

Stepenicama se svakodnevno kreće više od 250.000 ljudi te one s pothodnikom Importannea čine glavni pješački koridor od Trga kralja Tomislava do ZET-ova autobusnog terminala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije