Rezultati

Grad: Roditelji, bez panike, većina djece ima mjesto u vrtiću

vrtići
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Autori: sh/VLM, dik/VLM
16.06.2010.
u 16:47

Većina Zagrepčana koji su proteklih dana predali molbu za upis svog djeteta u vrtić doživjela je šok nakon što svoju djecu nije pronašla na listi.

Većina Zagrepčana koji su proteklih dana predali molbu za upis svog djeteta u vrtić doživjela je šok nakon što su shvatili da je i njihovo dijete u skupini od nekoliko stotina neupisanih.

 – Bio sam šokiran kad sam vidio da je na Jarunu bilo prijavljeno 618 djece, a mjesto u vrtiću dobilo njih 186 – rekao je zabrinuti otac dvoje djece Saša Jurišić.

 U vrtiću na Vrbanima, tvrdi Jurišić, slična situacija. Prijavilo se 450 mališana, a mjesto u grupama pronašlo je samo njih 196!

 – Pitam gradske očuhe imaju li što reći o tome – ljuti se Jurišić i dodaje da je zastrašujuća činjenica da su sagrađena nova naselja, poput Vrbana III, u kojima, osim problema s vodom, nisu riješena ni egzistencijalna pitanja poput liječnika, vrtića i škole!

 Unatoč nevjerici koju je u roditelja izazvala objava lista iz gradskog Ureda za predškolsko obrazovanje, poručuju:

– Liste nisu realne, a većina mališana ipak će biti upisana.

 Naime, uvriježeno je mišljenje da vrtićkih mjesta nema dovoljno, pa u strahu da neće imati kamo s djetetom roditelji molbe ostavljaju u više vrtića istodobno.

 – Lani je rekorder bio otac koji je molbu predao u 12 vrtića odjednom – objasnila je Biserka Bucković iz Ureda za obrazovanje.

 Godišnje se upiše oko 32.000 djece pa savjetuje roditelje da pričekaju jesen dok se dvostruka imena raščiste.

 – Problema može biti samo u jasličkim grupama, gdje je lani ostalo 1200 neupisanih, no ni ta brojka ove godine neće biti tako velika – poručila je prof. Bucković. Ove je godine za jasličku djecu Zagreb otvorio 850 novih mjesta, a u planu je i otvorenje vrtića na Vrbanima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije