Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgorjelo 50 kubika otpada

Oglasili se iz Štampara o velikom požaru na Jakuševcu: 'Nismo zabilježili odstupanja'

Zagreb: Noćas izbio požar na Jakuševcu, gorio glomazni otpad
Davor Puklavec/PIXSELL
27.06.2024.
u 14:00

– Kod ovog, kao i kod drugih požara, mogle su se očekivati povišene koncentracije PM10 i PM2,5 čestica, ali kontinuirana mjerenja ovih parametara na mjernim postajama nisu pokazala odstupanja – zaključili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" .

Požar u Servisno-operativnom centru (SOC) na Jakuševcu nije onečistio zrak - priopćili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nakon provedenog mjerenja kvalitete zraka. – Na samom zgarištu, prijenosni GC-MS uređaj (Torion) u izmjerenom uzorku zraka identificirao je prisutnost spojeva iz grupe aromatskih ugljikovodika, što je očekivano kod gorenja ove vrste otpada. Na najbližoj naseljenoj lokaciji, naselje Mičevec, u smjeru u kojem se kretao vjetar, GC-MS uređaj (Torion) nije utvrdio nikakva slaganja s bazom podataka, što znači da nisu detektirani opasni spojevi u zraku – poručili su iz Štampara, pišu 24sata. Dodali su da tijekom noći mjerne postaje državne mreže za praćenje kakvoće zraka nisu zabilježile nikakva odstupanja u mjerenjima niti prelazak graničnih vrijednosti za mjerene parametre.

POVEZANI ČLANCI:

– Kod ovog, kao i kod drugih požara, mogle su se očekivati povišene koncentracije PM10 i PM2,5 čestica, ali kontinuirana mjerenja ovih parametara na mjernim postajama nisu pokazala odstupanja – zaključili su. U požaru koji je izbio noćas izgorjelo je oko 50 kubika glomaznog otpada i dio nadstrešnice, no nema ozlijeđenih ni značajnijih oštećenja. Šef Čistoće Davor Vić rekao je da je požar izbio na privremenom skladištu glomaznog otpada koji svakodnevno prikupljaju u okviru javne usluge putem reciklažnih dvorišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije