LISINSKI SRIJEDOM

Još stignete nabaviti ulaznice: Mimika orkestar snima novi album uživo pred publikom u Lisinskom

Foto: Luka Čabo
1/4
06.10.2024.
u 14:00

Mimika orkestar osnovali su prije dvadeset godina Mak Murtić i Maja Rivić u Londonu, a čine ga eminentni domaći i strani glazbenici, članovi istaknutih ansambala i sastava.

Mala dvorana Lisinski u srijedu će se preobraziti u glazbeni studio u kojem će koncepcijski jazz-world-fusion ansambl Mimika orkestar pred publikom snimati svoj novi album Medzotermina. Novi materijal, koji će ovaj orkestar od dvadeset članova, na čelu sa skladateljem i multiinstrumentalistom Makom Murtićem snimiti u Maloj dvorani, nastavak je vizija nepostojećih mjesta na obalama istočnog Jadrana i dubokog srca kontinenta koje su zabilježila prethodna dva albuma Divinities of the Earth and the Waters i Altur Mur, objasnili su.

Ovo koncertno snimanje u sklopu programa "Lisinski srijedom" prilika je za publiku da s Orkestrom zaroni u mantričke ritmove i sinestetske harmonije te doživi virtuozne solističke dionice i vokale koji govore na arhaičnim dijalektima i to uz promatranje tehničkog aspekta procesa snimanja albuma, koji se najčešće odvija u publici nedostupnim studijskim prostorima.

POVEZANI ČLANCI:

Mimika orkestar osnovali su prije dvadeset godina Mak Murtić i Maja Rivić u Londonu, a čine ga eminentni domaći i strani glazbenici, članovi istaknutih ansambala i sastava, poput Joea Kaplowitza, Vojkana Jocića, Jurice Rukljića, Marija Petrinjaka, Viktora Slamniga, Nenada Kovačića i drugih. Program počinje u 20 sati, a ulaznice, po cijeni od 20 eura, dostupne su na blagajni Dvorane Lisinski i online na lisinski.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije