UZBUDLJIVI SVIJET NOVCA

Kako pročitati tajne kodove na kovanicama djeca mogu otkriti na radionici Arheološkog muzeja

Zagreb: Direktor galerije Laval Nugent pokazuje zbirku starog novca
Petar Glebov/PIXSELL
27.09.2024.
u 10:10

Broj mjesta je ograničen na 15 istraživača, a cijena radionice je 3 eura po sudioniku. Prijave su obavezne i možete ih poslati na mail amz.edukacija@amz.hr

Radionica "Uzbudljivi svijet novca" za mlade istraživače u dobi od 10 do 15 godina, sutra će se u 11 sati održati u Arheloškom muzeju u Zagrebu. Na radionici će se, uz stručno vodstvo kustosice koja zna sve tajne kovanog novca, istraživati fascinantna povijest novca, od prvih metalnih kovanica do sjajnih eura koje svakodnevno koristimo.

– Zajedno ćemo krenuti na putovanje kroz vrijeme i otkriti kako su se kovanice razvijale, mijenjale i čuvale tajne prošlosti. Možda čak otkrijemo i što je to sve skriveno u Numizmatičkoj zbirci muzeja – najavljuju organizatori. Dodaju da će sudionici, nakon što upoznaju povijest kovanica, imati priliku rukovati replikama starih kovanica i modernim novcem te naučiti kako prepoznati glavne elemente na kovanicama, pročitati njihove tajne kodove i što nam sve mogu otkriti o prošlosti.

POVEZANI ČLANCI:

Broj mjesta je ograničen na 15 istraživača, a cijena radionice je 3 eura po sudioniku. Prijave su obavezne i možete ih poslati na mail amz.edukacija@amz.hr 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije