dežurni telefon

Kanalizacija stiže i u Karlovačku ulicu, čeka se građevinska

18.09.2014., Zagreb - Stefica Mihalic direktorica Vodoopskrbe i odvodnje. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
28.09.2014.
u 14:00

Čitatelje zanima kako se radi procjena potrošnje vode, tko je odgovoran za štete od poplava...

1. Sagradio sam kuću u Karlovačkoj 2010., platio i sve pristojbe, udaljen sam 500 m od Arena Centra, nemam vodovod i kanalizaciju.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za vodoopskrbu i odvodnje putem Plana malih komunalnih akcija, GČ Novi Zagreb – zapad. Obuhvaća oko 110 metara vodovoda i kanalizacijske mreže Karlovačke od brojeva 65 D – 65 G. Projekt je izrađen i predan na ishođenje građevinske dozvole.

2. Maja Bunčić: Kako se radi procjena potrošnje vode? Na uplatnici za stan od 75 m2, u ulazu koji nema posebne vodomjere, je oko 120 kn, maksimum je bio 170 kn u travnju, minimum 70 kn u lipnju. Za kolovoz, kad je potrošnja najmanja jer je većina ljudi na godišnjem odmoru, stanje je procijenjeno na 215 kn?

ViO do procijenjenog stanja dolazi matematičkim putem temeljem podataka o stvarnoj potrošnji iz ranijih razdoblja, a može doći do odstupanja u odnosu na stvarnu potrošnju. Račun se može stornirati te ispostaviti novi, prema stanju koje se dojavi. Ukupan iznos procijenjene potrošnje ovisi i o broju dana uključenih u fakturu. Stanje vodomjera može se dojaviti telefonom na 6163 617, na www.vio.hr, te e-mailom na informacije.reklamacije@vio.hr

3. Ivica Čanadić, Čulinec: Tko je odgovoran što nam je oluja u srpnju u Čulincu prouzročila poplavu? Stara kanalizacija nije mogla primiti svu vodu, te nam se vratila kroz WC školjke i garaže.

Veliki broj kanala i kanalske mreže izgrađen je akcijama Mjesne zajednice, ne samo u GČ Dubrava, nego i u pojedinim dijelovima u cijelom Zagrebu. ViO je nominirao izradu projekta ocjene stanja kanalskog sustava s predloženim mjerama prema Fondovima EU, što je i prihvaćeno. Radit će se i na prilagodbi kanalskog sustava na klimatske promjene, a time smanjiti mogućnost plavljenja. Do izgradnje novih objekata ViO će redovno i interventno održavati kanalski sustav. Za procjenu nastale štete te eventualnu naknadu obratite se u ViO, Folnegovićeva 1., telefon 01 6163285 ili poslati zahtjev poštom na tu adresu ili mailom na upiti@vio.hr.

Komentara 2

CE
centirion
01:02 29.09.2014.

A kad ce stići kanalizacija u Naselje Janisevac - Slavonski Brod? Vjerovatno nikad, a možda ni tad !!!!

DU
Deleted user
09:15 29.09.2014.

oduševljeni smo koordinacijom radova u Karlovačkoj. taman su ju u 4 godine uspjeli poasfaltirati, napraviti pločnike koji uopće nije bilo, a sad će ponovno kopati za kanalizaciju pa ponovno asfal......Ma zbilja, kaj imate tak puno naših novaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije