NAJAVILI UČESTALE KONTROLE

Policija u Zagrebu provela akciju među taksijima. Podaci su porazni. A evo koji su prekršaji najčešći

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
26.10.2024.
u 16:15

Izvanrednu akciju „Nadzor taksi vozila“, policija i inspektori DIRH-a proveli su u zonama Dubrave, Trnja zajedno sa zonom Autobusnog kolodvora, Trešnjevke, Centra te u Velikoj Gorici u zoni Međunarodne zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman

Kod 12 od 30 taksista, koje su u petak, u izvanrednoj akciji „Nadzor taksi vozila“, zajednički kontrolirali policija i inspektori Državnog inspektorata, utvrđeni su razni prekršaji. Kod 10 vozača taksija utvrđeni su prekršaji iz Zakona o strancima, kontrolirani državljani trećih zemalja nisu radili na poslovima za koje im je izdana dozvola za boravak i rad ili kod poslodavca kod kojeg im je izdana dozvola za boravak i rad, deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, neobavljenog tehničkog pregleda, neispravnih uređaja i opreme.

Utvrđeno je i 12 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu jer su taksisti odbili na uvid dati licencije za unutarnji prijevoz, nisu kod sebe imali licencije za autotaksi prijevoz i stoga što djelatnost nije upisana u sudski odnosno obrtni registar. Izvanrednu akciju „Nadzor taksi vozila“, policija i inspektori DIRH-a proveli su u zonama Dubrave, Trnja zajedno sa zonom Autobusnog kolodvora, Trešnjevke, Centra te u Velikoj Gorici u zoni Međunarodne zračne luke Zagreb - Franjo Tuđman u petak, od 5 do 15 sati.

VEZANI ČLANCI: 

Prva je to od ciljanih akcija nad taksi vozilima, koje će se ubuduće provoditi učestalo na području svih uprava, najavila je u subotu Policijska uprava zagrebačka. U akciji su sudjelovali policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Mobilne jedinice prometne policije i PU zagrebačke u suradnji s inspektorima Inspekcije rada Državnog inspektorata RH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije