Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićna bajka

Koncertom o Oktogonu počelo je zagrijavanje za Advent, a centrom se već šire mirisi kobasica, fritula...

Zagreb: Koncertom Zagrebačkih solista u Oktogonu započelo 'zagrijavanje' za Advent
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/74
29.11.2023.
u 18:53

"Warm up" je danas u podne otvorio koncert Zagrebačkih solista, a iako je službeni početak manifestacije u subotu, možete provjeriti što se nudi u gastrokućicama

Zvuci poznatih skladbi Antonija Vivaldija, Johanna Sebastiana Bacha i Petra Iljiča Čajkovskog, ali i poznatih međunarodnih božićnih pjesama, danas su odjekivali Oktogonom, a točno u podne izveli su ih Zagrebački solisti kako bi označili početak zagrijavanja za Advent.

Centrom grada već se šire i mirisi popularnih delicija, poput kobasica, fritula i kuhanog vina, jer su, među ostalim, u sklopu "warm upa" jučer u podne proradile i kućice na Europskom trgu gdje je pažnju posjetitelja privukla kućica s nesvakidašnjom ponudom. Naime, iz kućice "Ms. Bun's house" šire se opojni mirisi popularne češke slastice, trdelnika koji se ondje sprema u četiri kombinacije, a koji se pune kremama od pistacije, lješnjaka i vanilije. 

Mirisi blagdanskih delicija od podneva mame prolaznike i na Strossmayerov trg, gdje se smjestilo "Fuliranje". Znatiželjni posjetitelji pohrlili su na kućicu gdje dekonstrukciju sarme sprema zadarska ekipa iz Picnica, a na kućici "Kužinavaje by Damir Tomljanović" slavni domaći chef sprema tradicionalne blagdanske delicije poput domaćih kobasica i bunceka s dinstanim zeljem. 

A ponudu za zagrijavanje ima i "Baš Naš" na Jelačić-placu gdje se možete zasladiti primjerice fritulama s umakom od slane karamele, domaće Nutelle, šumskog voća ili pak kuhanog vina, a koje se ondje izrađuju po recepturi chefa Melkiora Bašića. Ako ste za nešto konkretno svratite do Igomata i kušajte njihovu "specijalnu kobasicu" odnosno češnjovku u brioche pecivu s dinstanim crvenim zeljem te umakom od jogurta i sezama. 

Kućice su ondje proradile danas u 17 sati, a u isto su vrijeme otvorene i u Masarykovoj gdje su se smjestili "Matoš i mačke". Zaputite li se "K Žnidaršiću", što je naziv jedne od tamošnjih kućica, dočekat će vas vesela ekipa koju čine Marina, Srećko, Marcella i Pero. Preporučit će vam njihov specijalitet, "Bakin krumpir", koji su prodinstali na luku te umiješali špek, a od kojeg će vas, kažu, uhvatiti prava nostalgija. 

VEZANI ČLANCI: 

Ovogodišnje izdanje višestruko nagrađivane manifestacije službeno počinje u subotu u 16.30 sati paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, a u 18.30 trebala bi se otvoriti i mnogima omiljena atrakcija, Ledeni park podno kipa kralja Tomislava.

Tom će prigodom spektakularnu reviju nazvanu "Moj Zagreb, tak imam te rad" izvesti Zagrebačke pahuljice, a dio svečanog otvaranja odvijat će se i na Zrinjevcu, gdje će u večernjim satima uz prigodan glazbeni program deseci tisuća lampica osvijtliti krošnje stabala.

Komentara 1

TM
trade_mark
09:04 01.12.2023.

kobasica za zeljem i senfom 8 eura. hvala, niste trebali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije