Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atrakcija na adventu

Veseli božićni tramvaj stiže na zagrebačke ulice: Djecu unutra čeka Djed Božićnjak s darovima

ZET
29.11.2023.
u 14:28

Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti i kućica za prodaju karata, a vozit će trasom od Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca natrag do polazne stanice.

Tradicija se nastavlja. ZET se i ove godine priključuje manifestaciji Advent u Zagrebu jednim posebnim vozilom u javnom prijevozu. Unutra nema gužvi i stresa, taj tramvaj ne kasni, a uz to posjetiteljima donosi i brojna iznenađenja. Prepoznat ćete ga po brojnim lampicama i kapi Djeda Božićnjaka.

Riječ je naravno o Veselom božićnom tramvaju, odnosno legendarnim ZET-ovim starim motornim kolima i prikolici iz 1924. koja će odjenuti posebno ruho i pružiti pravi blagdanski ugođaj zimske bajke u Zagrebu. Bajka bi mogla biti tim bolja jer se u metropoli najavljuje i snijeg.

Najmlađim putnicima priprema se iznenađenje jer će umjesto kontrolora karata u tramvaj ući ni manje ni više nego Djed Božićnjak koji će s veselom ekipom prirediti igrokaz, a klince očekuju i slatki darovi.

– Veseli božićni tramvaj  bit će u prometu od nedjelje, 3. prosinca, do nedjelje, 7. siječnja. U navedenom razdoblju, tramvaj će voziti svakih pola sata i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati – pojašnjavaju u ZET-u.

Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti i kućica za prodaju karata, a vozit će trasom od  Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca natrag do polazne stanice. Cijena karte iznosi 5 eura.

Komentara 1

ZD
ZDRU
23:29 29.11.2023.

Tramvaj je napravljen 1939., a prikolica 1940!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije