Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. IZDANJE

Koreografije uvježbavaju i do godinu dana, a pažnju najviše privlače kostimi

Prvenstvo Grada Zagreba u  akrobatskom rock’n’rollu
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/54
25.03.2024.
u 08:00

U dvorani OŠ Ivanja Reka održano Prvenstvo grada Zagreba u akrobatskom rock'n'rollu, plesno umijeće pokazalo je više od 500 plesača iz šest zagrebačkih klubova, a natjecalo se u 22 kategorije

Iz dvorane Osnovne škole Ivanja Reka odjekivali su brzi ritmovi rock glazbe, poglede su privlačili kričavi šareni kostimi, svaka se minuta iskorištavala za zagrijavanje i uvježbavanje kako bi na plesnom podiju zablistali u najboljem svjetlu. Tako je izgledalo finale 21. Prvenstva grada Zagreba u akrobatskom rock'n'rollu, održanom u subotu, na kojemu je plesno umijeće pokazalo više od 500 plesača iz šest zagrebačkih klubova, a natjecalo se u 22 kategorije.

Pokreti inspirirani videoigrom

Natjecanje je organizirao Limbo Rock klub iz Dubrave na čelu s trenerom Marijom Hrestakom, a, među ostalima, predstavljale su ga Petra Brcković, Maja Žižak, Tonka Škreblin, Ivana Berišić i Franka Nikolić. Djevojke su pod nazivom "Victory" briljirale u kategoriji malih ženskih formacija, brzim i odvažnim akrobacijama osvojile žiri te klubu donijele još jedan pehar.

VEZANI ČLANCI: 

Plesom se, kažu 15-godišnjakinje, bave već devet godina, a privukla ih je njegova ljepota, energičnost, žestina i dobra energija, ali i prilika za druženje i bolje upoznavanje. Koreografiju kojom su se predstavile na prvenstvu uvježbavale su godinu dana jer svakim novim ponavljanjem, ističu, dolazi do manjih izmjena koje, osim trenera, predlažu i same, a jednako kao pokreti važni su i kostimi.

– Cilj je svakog plesača da pokretima ispriča neku priču, a u tome uvelike pomažu i kostimi. Oni moraju biti što kričaviji, s puno šljokica, resica i ostalih dodataka kako bi privukli što više pozornosti – ističu plesačice. Što se budućnosti tiče, u planu im je nastaviti plesati i usavršavati koreografije, a uskoro putuju i u Poljsku, gdje će se predstaviti na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rock'n'rollu.

23.3.2024., Zagreb - U Osnovnoj skoli Ivanja Reka odrzano je prvenstvo Zagreba u rock n roll plesu. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Osim članova Limbo Rock kluba svoje su plesno umijeće u Ivanjoj Reki pokazali i natjecatelji iz akrobatskih rock'n'roll klubova "MEGARock", "Panda", "Buba" i "Rockultura", ali i Rock'n'roll gimnazije, koja zaljubljenike ovog energičnog plesa okuplja već tri desetljeća. Njezini su se članovi natjecali u nekoliko kategorija, među kojima je i Main class contact style, u kojoj je brončano odličje osvojio i najstariji par na natjecanju. Brat i sestra, 30-godišnji Patrik i 25-godišnja Rahela predstavili su se koreografijom inspiriranom videoigrom Mortal Kombat, a koju je, kao jedan od trenera u klubu, osmislio Patrik, koji se plesom bavi već više od dva desetljeća.

– To je bilo još ono vrijeme kada su se dijelili letci pa su ih tako moji bivši treneri podijelili učenicima u mojoj osnovnoj školi. Odmah sam pomislio kako bi bilo fora probati, ali moram priznati kako me na prvu više privukla energična glazba, a ples tek kasnije – prisjetio se Patrik, koji je prije 16 godina u plesne vode uvukao i pet godina mlađu sestru.

23.3.2024., Zagreb - U Osnovnoj skoli Ivanja Reka odrzano je prvenstvo Zagreba u rock n roll plesu. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

– Kako je Patrik nastupao na brojnim natjecanjima, na svako su ga pratili roditelji pa tako i ja. Jako me to nerviralo, ali s vremenom, kako sam ga gledala i bodrila s tribina, i sama sam se zaljubila u taj ples – kaže Rahela. Iako u paru plešu tek dvije godine, iza njih su brojna važna natjecanja i sjajni rezultati. Na svjetskim natjecanjima, ističu, često se nađu među 12 najboljih parova pa su tako lani osvojili sedmo mjesto u finalu Svjetskog kupa održanog u Poljskoj, a godinu su zaokružili smjestivši se na 14. mjesto svjetske rang-liste.

Pomeli konkurenciju

Prvo mjesto u kategoriji u kojoj su se natjecali Rahela i Patrik osvojili su pak njihovi klupski kolege Floren Perić-Radovanović i Nola Bonačić-Dorić, a Adrian Ruško i Iskra Čiček konkurenciju su pak pomeli u C-kategoriji. Zlatno odličje u natjecanju plesnih parova osvojili su Matej Brnčić i Tia Norac iz kluba "Buba", a iz istog kluba stižu i pobjednici kategorija stariji juniori, Nikola Bogdanović i Maja Božić, te mlađi juniori, Marko Prokl i Katja Modrušan.

VEZANI ČLANCI: 

U istom klubu treniraju i članice grupe "Babes", koje su briljirale u skupini velikih ženskih formacija, kao i grupa "Hulice" te "Emotion", koje su se pak natjecale u kategoriji ženskih juniorskih formacija, ali i grupa "Unicorns", koja je žiri osvojila u kategoriji malih formacija. Zlato su u istoj kategoriji osvojili i članovi kluba "MEGARock", koji su akrobatske pokrete izvodili uz glazbu iz popularnog filma "Kralj lavova", te grupa "Petar Pan".

23.3.2024., Zagreb - U Osnovnoj skoli Ivanja Reka odrzano je prvenstvo Zagreba u rock n roll plesu. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

U drugoj skupini mlađih juniora briljirali su pak Roko Horvat i Lucija Černjul iz kluba "MEGARock", a koreografijom na pjesmu iz popularnog filma "Istjerivači duhova" njihovi klupski kolege osvojili su žiri i u kategoriji juniorskih formacija. Grupa mališana iz Rock'n'roll gimnazije pod nazivom "Malci" također se okitila zlatom, kao i "Mali rokeri" iz kluba "MEGARock". Pobjednici kategorija mlađih osnovaca bili su Roko Pažanin i Mia Brnčić iz kluba "Panda" te Igor Samardžija i Ella Žerjav iz kluba "MEGARock", a među starijim osnovcima konkurenciju su pomeli Domagoj Vrkić i Ema Kožul iz Rock'n'roll gimnazije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije