Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo ovogodišnje okupljanje

Na Q'ART festivalu na Ribnjaku guštalo se u delicijama raznih kultura i salonu ljepote pod stablima

Zagreb: Prvo QART okupljanje ove godine održano je u Parku Ribnjak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/40
24.03.2024.
u 12:13

Projekt Q’ART u tvom KVARTU je uistinu poseban jer budi razne zagrebačke kvartove te pokazuje jedinstvenost svakog kvarta, pa je tako Park Ribnjak pružio posjetiteljima rasplesanu i veselu subotu. Prisutnost imigranata u gradu Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, sve je veća te je važno da ih se prihvati u zajednicu i omoguće uvjeti za život, ističu iz organizacije

U ritmovima Tanga i Bachiate, delicijama različitih kultura, glazbenim nastupima te brojnim zabavnim i edukativnim radionicama uživalo se jučer u Parku Ribnjak gdje je održano prvo ovogodišnje Q’ART okupljanje, a festival-akcija nosila je temu "Smanjenje nejednakosti". U suradnji s Centrom mladih Ribnjak, ekipa Projekta Ilice: Q’ART tako je u potpunosti oživila kvart Medveščak. 

Atmosferu su tijekom dana podizali Renome Band, Klinci s Ribnjaka, Sitzfleisch iz OŠ Ivan Goran Kovačić, Baby Jesus duo iz X. gimnazija Ivan Supek, SO DO EL Sistema Hrvatska, Commi Balde – Kaira Kela, a posjetitelji su se kroz radionice imali prilike okušati i u plesanju Tanga i Bachate. 

VEZANI ČLANCI: 

– Projekt Q’ART u tvom KVARTU je uistinu poseban jer budi razne zagrebačke kvartove te pokazuje jedinstvenost svakog kvarta, pa je tako Park Ribnjak pružio posjetiteljima rasplesanu i veselu subotu. Prisutnost imigranata u gradu Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, sve je veća te je važno da ih se prihvati u zajednicu i omoguće uvjeti za život. Svaki nastup i performans ove subote pružio je publici osjećaj zajedništva i posebnosti kroz različitost – ističu iz organizacije. 

Dok su se neki izležavali na travi i sunčali, brojni su se priključili šetnji parkom te uz Danka Hećimovića naučili prepoznavati ptice koje su ih putem pratile svojim pjevom. Šetalo se i od štanda do štanda, kojih je bilo više od 150, a na kojima su se mogli naći raznovrsni proizvodi domaćih obrtnika, rukotvoraca te mladih umjetnika s Akademije Likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koji su, usto, crtali portrete znatiželjnih posjetitelja, a svoje su radove izložili i na izložbi pod krošnjama stabala. Svoje talente pokazali su i studenti s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a posjetitelji su imali prilike sudjelovati i u brojnim zabavnim i edukativnim radionicama koje su se osim u parku održavale i u Centru mladih Ribnjak.

VEZANI ČLANCI: 

Edukido je tako održao radionicu s Lego kockicama za djecu pod nazivom "Upoznaj svijet", Ocean znanja radionice za starije od 16 godina pod nazivom "Valovi promjene", a Mia Borojević održala je fenomenalnu dječju radionicu sadnje jagoda i rajčica. Mališani su uživali i u likovnoj radionici te izložbi pod nazivom "Leptirići za Petrinju", održane su i keramičke radionice pod vodstvom Živog ateljea, a glavna atrakcija bio je salon ljepote ispod stabala pod vodstvom Asaada i Samane. 

Q'ART u tvom KVARTU se održava drugu godinu za redom zahvaljujući podršci IGEPA, izlagača, mikro donatora projekta kao i uz pokroviteljstvo i podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije