Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ugrožavaju obitelj'

Majke odgojiteljice napale Dolenec: Zašto laže roditelje o broju upisane djece u vrtiće

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustovao početku radova na produženju Branimirove ulice u Sesvetama
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
13.09.2023.
u 18:04

Zaključuju kako od obećanih mjesta u vrtićima koja će se dodatno izgraditi nema ništa, a zbog svega na djelovanje i reakciju pozivaju i državna tijela i institucije.

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja ponovno je nezadovoljna potezima i istupima gradske vlasti pa su u javnost ovoga puta uputili priopćenje puno kritika na račun dogradonačelnice Danijele Dolenec koja je u izjavi Hini kazala kako je u Zagrebu ostalo 800 neupisane djece u vrtiće.

Roditelji odgojitelji pak tvrde da je stvaran broj neupisanih daleko veći, procijenjuju ga na pet tisuća, a to nazivaju crnim rekordom koji ugrožava i stavlja upitnik za egzistenciju mnogih zagrebačkih obitelji. Gradskoj vlasti zamjeraju i što, tvrde, nisu ponudili rješenje. Nisu prihvatili prijedlog da se za svako neupisano dijete dodijeli novčana naknada kako bi se tim roditeljima olakšalo funkcioniranje zbog nemogućnosti zaposlenje ili da osiguraju čuvanje svojeg djeteta, navode iz HURO-a

– 3000 nedovoljnih vrtićkih mjesta direktno kroz natječaj u svibnju, a tome dodajmo još 2000 mališana koji nakon 31. kolovoza iz dana u dan navršavaju godinu dana starosti, zadovoljavaju sve uvjete i trebaju svoje mjesto. Jučer doznajemo informaciju: Dolenec izjavila da je 800 djece ostalo neupisano što je tisućama daleko od istine i pitamo zbog čega se građane, a posebno roditelje laže?! – pitaju se iz udruge te postavljaju pitanje gdje su tisuće djece još dodatno upisane.

Optužuju pritom Grad da su dio mališana upisali "opasnim kršenjem Državnog pedagoškog standarda". Time se, smatraju, dovodi u opasnost djecu i odgojitelje. Gradsku vlast su pozvali da transparentno iskažu broj upisanih za svaki zagrebački vrtić i broj djece po grupama.

Njihova kolektivna obmana građana nema granica, no mnogi ubrzano uviđaju da su vlast dali skupini nesposobnjakovića koji su lažnim obećanjima o zelenim politikama grad doveli na rub ekološke, društvene i sustavne katastrofe. Pitamo se gdje odlazi novac iz gradske blagajne kada se raspadaju dijelovi sustava koje građani financiraju a nemaju niti pola od te usluge?!

Zaključuju kako od obećanih mjesta u vrtićima koja će se dodatno izgraditi nema ništa, a zbog svega na djelovanje i reakciju pozivaju i državna tijela i institucije.

Komentara 25

ZA
!zagreb!
20:55 13.09.2023.

Nekako sve miriše da će Možemo izgubiti sljedeće lokalne izbore u Zagrebu.

EJ
ejStef
19:20 13.09.2023.

Lažu jer su tako naučeni, a politika im je u skladu s idejom depopulacije i gospodarske degradacije. Više me ništa ne čudi i očekujem sve goru situaciju.

Avatar Idler
Idler
19:07 13.09.2023.

Pa birali ste ih.....uživajte !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije