Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. memorijalni malonogometni turnir

Mali nogomet u spomen na poginule branitelje, donacije idu Palčićima: Svi u Voltino

Zagreb:  Revijalna utakmica Veterana Dinama za 10 godina smrti Josipa Kužea
Foto: Josip Regović / PIXSELL
1/17
19.06.2024.
u 14:30

Od petka do nedjelje ondje će se 24 momčadi u sastavu 5+1 natjecati za ukupno 4500 eura, odnosno 3000 za prvo, 1000 za drugo i 500 eura za treće mjesto, ali i prijelazni pehar "Josip Kuže", koji je nazvan po legendi Dinama.

– Lani nam je pri završetku turnira prišla jedna obitelj koja je već četiri godine u kvartu, rekli su da je to bio prvi vikend da nisu morali izaći iz Voltinog da bi se zabavili – kaže Matija Ceraj, tajnik Društva športske rekreacije Voltinog naselja i jedan od organizatora Memorijalnog malonogometnog turnira koji se ondje ovoga vikenda održava 22. put.

Jedan od najvećih i najstarijih zagrebačkih turnira na otvorenom na počecima se organizirao u čast mladog poginulog branitelja iz kvarta Siniše Lorencina, a s godinama se počelo igrati u spomen na sve poginule branitelje. Lani se pak mali nogomet u Voltinom naselju zaigrao nakon pauze od šest godina, a turnir je dobio i humanitarnu notu jer je 3000 eura donirano Klubu roditelja nedonoščadi Palčići, što planiraju učiniti i ove godine.

POVEZANI ČLANCI:

– Dosta smo vezani uz Dinamo, čiji su navijači za vrijeme potresa pomagali u preseljenju palčića iz Petrove bolnice, pa smo se nekako priklonili njima – govori Ceraj. Dodaje da je iznimno zahvalan svima koji su lani pomogli da donacija dođe do Palčića i poziva ljubitelje nogometa iz svih zagrebačkih kvartova da za vikend dođu u Voltino. Od petka do nedjelje ondje će se 24 momčadi u sastavu 5+1 natjecati za ukupno 4500 eura, odnosno 3000 za prvo, 1000 za drugo i 500 eura za treće mjesto, ali i prijelazni pehar "Josip Kuže", koji je nazvan po legendi Dinama.

Njemu u čast i ove se godine igra revijalna utakmica veterana Dinama protiv veterana Futsal Dinama, i to u nedjelju u 18 sati. Kvartovski su volonteri usto pripremili bogatu gastroponudu, ali i zabavu za najmlađe posjetitelje, koje očekuju napuhanci, glazba, kokice i razne igre, a i ove će se godine također moći kupiti i majice sa znamenitostima Voltinog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije