Zagrebački HNS

Maske padaju, nitko, osim SDP-a, ne želi raspravu o lošem radu

anka
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
10.02.2015.
u 13:00

Šefovi HDZ-a kritiziraju oprost dugova, a gradski HDZ odmah je iskoristio tu mjeru za neplaćanje gradskog prostora

Šefovi HDZ-a oprost dugova kritiziraju kao populističku mjeru, a gradski HDZ je oprost odmah iskoristio da im se otpišu dugovi za korištenje gradskih prostora. Zastupnici, osim SDP-a, nisu podržali ni HNS-ovu ideju da se raspravlja o radu predsjednika Skupštine i same Gradske skupštine. To su ključne situacije, poručili su danas u zagrebačkom HNS-u, u kojima padaju maske.


– Vrijeme je karnevala, čudi me da fašnika nisu spalili, ali su maske počele padati. HDZ plaća skupe predsjedničke apartmane u Sheratonu, a dobivaju oprost dugova za korištenje gradskih prostora. Jako puno ima zanimljivih pozadinskih radnji. Zašto kolege nisu potpisali zahtjev za smjenu predsjednika? Aneksi ugovora, tu maske zbilja padaju. Nitko iz grada o tome se nije htio očitovati – kazao je gradski zastupnik Tomislav Stojak. Ocjenjujući dnevni red za sjednicu u četvrtak zaključili su da se u gradu ne raspravlja o rješavanju problema.


– Na dnevnom redu nema GUP-a. Rasprava je bila i ona će propast, a riječ je o temeljnom dokumentu. Na njemu se vidi dalji razvoj grada – kazala je predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš.
Zastupnica Vedrana Gujić kazala je da je posljednja ozbiljna rasprava bila u rujnu. Tada je gradonačelnik Milan Bandić kao ključne strateške projekte najavio tunel između Zagreba i Zagorja, metro, operu i kulturni centar, obnovu Doma sportova i Dinamovog stadiona, žičaru i denivelaciju rotora.


– Sve su to mega projekti i zanima nas je li se  od njih odustalo i ako jest da se kaže. Za njih su potrebne godine i ne mogu bit gotovi do kraja mandata. Hoće li na Skupštini bit samo izmjena imena ulica ili će se početi nešto raditi – pita se Gujić.
Stojak je kritizirao predsjednika Skupštine Darinka Kosora koji sada proziva gradske urede za loš rad u slučaju projekta nogometnog kampa na Sveticama jer navodno nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.
– Čudi me što predsjednik Skupštine izrazio je nezadovoljstvo i optužio urede za loš rad, a prije mjesec dana sam je radio prezentaciju tog projekta i nije spomenuo sporne čestice – kazao je Stojak.

Komentara 9

TV
tvrdapixa
15:17 10.02.2015.

Pazi ovo, rastrošna predsjednica potrošila 45.000 za najam ureda, a prva faca Ministarstva bolesti samo za jedan stol potrošio duplo veću svotu!

Avatar Duran Duran
Duran Duran
14:35 10.02.2015.

Anka nikad ne skida masku .

AM
amky1
13:48 10.02.2015.

Strankama koje žive na račun države opraštaju se dugovi, a narod koji plaća porez iz kojeg se one financiraju, deložira se kad nema novca. Ovaj narod treba derati i žao mi je što nisam u politici, pomalo shvaćam da sam na krivoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije