NOVA VIZURA

Ministar Habijan obišao gradilište budućnosti hrvatskog pravosuđa

Foto: Ministarstvo pravosuđa
1/3
06.09.2024.
u 13:49

Osim u Zagrebu, trgovi pravde gradit će se i u Bjelovaru, Velikoj Gorici i Rijeci

Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan obišao je jučer radove na Trgu pravde u Zagrebu, najvećem infrastrukturnom projektu u pravosuđu, priopćeno je danas iz njegova Ministarstva. Radovi su u prvoj fazi koja obuhvaća izgradnju južne zgrade s podzemnom garažom s 1296 parkirališnim mjesta i poslovnim prostorima.

Južna zgrada prostirat će se na oko 25.000 četvornih metara, a trenutno je u tijeku izvedba zaštite građevinske jame i izmještanja postojećih instalacija. Riječ je o projektu koji će promijeniti vizuru pravosuđa, već i kvalitetnije uvjete rada i doprinijet će boljim rezultatima rada sudova. Tu će biti novi prostori Trgovačkog i Visokog trgovačkog suda, Upravnog i Visokog upravnog suda, te Pravosudne akademije i Centra za mirno rješavanje sporova.

Sredstva za prvu fazu projekta osigurana su putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021- 2026 unutar komponente Moderno pravosuđe spremno za buduće izazove. Vrijednost radova ugovorena sa zajednicom ponuditelja Ing Grad i Kamgrad je 119,8 milijuna eura+PDV. Završetak radova na izgradnji Trga pravde očekuje se u trećem kvartalu 2026. godine. Trgovi pravde izgradit će se i u Bjelovaru, Velikoj Gorici i Rijeci, navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

VIDEO U tijeku je rušenje kultnog restorana u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije