Predstavljanje knjige

Molitve fra Zvjezdana Linića ujedno su bile i predavanja o životu

Samo ljubav liječi
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
15.12.2014.
u 23:04

Kolumne o blagdanima te svecima i papama koje je fra Zvjezdan Linić pisao za Večernji list sakupljene u knjigu "Samo ljubav liječi" predstavljene su večeras u crkvi svetog Franje na Kaptolu

Kolumne o blagdanima te svecima i papama koje je fra Zvjezdan Linić pisao za Večernji list sakupljene u knjigu "Samo ljubav liječi" predstavljene su večeras u crkvi svetog Franje na Kaptolu. Brojni vjernici okupili su se u franjevačkoj crkvi kako bi odali počast preminulom, kako ga je nazvao fra Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Franjevačke provincije svetog Ćirila i Metoda, duhovnom vođi koji je svojim životom obilježio mnoge druge.

 – Kuća susreta Tabor u Samoboru, u kojoj je fra Linić djelovao posljednjih 17 godina bila je kuća nade, evangelizacijski centar poseban u Hrvata. Fra Zvjezdan radosno je naviještao evanđelje, a njegove molitve ujedno su bila i predavanja o životu – istaknuo je fra Ilija Vrdoljak, dok je Darko Pavičić, novinar Večernjaka i urednik knjige, rekao kako će se sljedeće objaviti upravo fra Linićeve meditacije o životu. Kako je objasnio Pavičić, "Samo ljubav liječi" knjiga je nazvana po jednoj od posljednjih rečenica koje je fra uputio upravo njemu.

– Uobičajeno je da se knjige kolumna nazovu upravo po jednoj od njih. Ali to je rečenica koju mi je fra rekao dva mjeseca prije svoje smrti i koja me se posebno dojmila – rekao je urednik knjige koja će se, uz Večernji list, moći naći na svim kioscima. Popularni kolumnist, rekao je glavni urednik Večernjaka, Goran Ogurlić, tako će ostati u srcima svih čitatelja, koji su vjerno pratili njegova razmišljanja.

– Jednostavni, a opet tako snažni tekstovi, a i samo dobre misli, to je ono što je obilježilo svaku kolumnu fra Zvjezdana – rekao je na predstavljanju knjige publicist i pisac Stjepan Lice.

>> 'Samo ljubav liječi' oporuka je i svjedočanstvo fra Zvjedana

Komentara 3

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:46 16.12.2014.

E moj fra zvjezdane, samo ljubav ljeći....božić pred vratima a ovrhe stižu, oprosti al moro sam reći....

SO
sohnahoakasaa
01:23 16.12.2014.

Da, dragi fra Zvjezdan. Ljubav stvarno liječi sve rane. Koliko je vremena 'potrošio' na sve ranjene duše i srca, kolko puteve pokušao otvoriti za svakog od nas pa da pokušamo dalje sami krenuti. Uvijek sam ga htjela moliti da popričamoo o ovom. Taman kad sam shvatila kako je lako voljeti dobre i plemenite ljude - kad odmah se tu stvori i zavist, ljubomora i zločesti jezik koji sjeće gore nego mač. Onda i o ovome. Ima peridoa u svačijem životu kad gdje god kreneš naiđeš na loše, neiskrene i zle ljude. Pitaš se kako Bože sad? Kako sad takve voljeti. E onda se sjetim neke njegove 'duhovne obnove' gdje nas je učio i propovjedao. Treba osuditi djelo a ne čovjeka. Uh sve mi je jasno, teoriju sam svladala ali u praksi to teže ide....baš teško. Hvala Bogu na svim našim pastirima tako velikog i šarolikog njegovog stada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije