Dječje igraonice

Na 50-ak mjesta 
u gradu zabava samo za mališane

Igraonica,portal
Daniel Kasap/PIXSELL
28.02.2013.
u 16:00

Mališanima se u igraonicama nastoji organizirati boravak koji će biti i zabavan, ali i obrazovni

Igraonice, koje su u Zagrebu “bum” doživjele prije petnaestak godinu, danas su, uz pokoju iznimku, postale glavna mjesta za proslavu dječjih rođendana. Gruba je procjena da u gradu djeluje pedesetak igraonica koje, da bi preživjele, moraju roditeljima, odnosno djeci, ponuditi zabavu po niskim cijenama.

I roditelji sudjeluju

I dok su igraonice u velikim šoping-centrima besplatne i djeca se u njima mogu igrati otprilike 2,5 sata, posljednjih mjeseci pojavile su se igraonice koje se ponudom izdvajaju od “klasičnog” programa. Prvi primjer jest Kockica, prva i jedina specijalizirana LEGO igraonica za sve male zaljubljenike u slaganje edukativnih kockica. Cijena je ulaznice za tri sata trideset kuna po djetetu, a uključeni su i piće i grickalice.

Laboratorij zabave je druga inovativna dječja destinacija. Mlade i ambiciozne Dijana Zorić i Ana Grzunov odlučile su djeci ponuditi edukativan sadržaj, drukčije proslave rođendana, gledanje filmova i pričanje priča koje imaju skrivenu poruku (storytelling).

– Željele smo ponuditi nešto posve novo i drukčije. U našoj igraonici nema klasičnih igračaka jer se trudimo da djeca razvijaju svoju kreativnu stranu, da aktivno sudjeluju u pričanju priča, postavljaju pitanja. Najbolje od svega je što se često i roditelji zainteresiraju pa umjesto da odu na kavu, ostanu na radionici – rekla je Dijana Zorić dodajući kako su, uz storytelling, radionice i kinoprojekciju uvrstili i igru s pinjatama, popularnim lutkama koje se napune slatkišima pa ih mališani “razbijaju” palicama, a rade se prema željama djece i mogu biti različitih oblika. Dakako, i oni organiziraju proslave rođendanskih zabava, a cijene su od osamsto do 1400 kuna, ovisno o željama slavljenika i broju gostiju.

Velika potražnja

Ivana Plechinger specijalizirala se za organizaciju rođendanskih proslava koje u njezinoj rođendaonici Tulumulu stoje od 1100 kuna naviše.

Mali slavljenici rođendan mogu slaviti i u igraonicama One2playa koje je pak, zbog velike potražnje, potrebno rezervirati mjesecima unaprijed. U dvije najveće igraonice na području grada – Habylandu i Kidslandu u Westgateu mališanima se nude i tzv. adrenalinski parkovi, odnosno “divljanje” po spravama poput tobogana na napuhavanje, penjanje po umjetnim stijenama... Cijene su, ovisno o broju djece, od osamsto do čak 2500 kuna. Najbolje se prodaju paketi po 1380 kuna.

>>Djeca se igraju na ulici, jer nemaju igralište koje je u planu 40 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije