Zamislite večer u kojoj s društvom možete najprije popiti kavu pa uživati u okusima tajlandske, meksičke ili pak japanske kuhinje, a onda uz koktele i nargilu guštati u koncertu. Sada sve to možete iskusiti na jednom mjestu, u novootvorenom Omni experience baru. Prvi su, kažu, bar u Hrvatskoj u kojem ćete zadovoljiti sva svoja osjetila pa smo i mi onamo zavirili.
Dobra mjesta i izvan centra
Poslovni partneri Dragan Martinović i Vladimir Gržanić prije nekoliko su godina došli na ideju da u svom budućem lokalu žele imati sve, što "omni" i znači na latinskom, i to na jednom mjestu, te ga otvoriti na ne tako tipičnoj lokaciji, u Sopotu, na adresi Turinina 5.
– Činjenicom da pred svoje posjetitelje stavljamo zbilja široku ponudu željeli smo pokazati kako se dobra mjesta mogu nalaziti i izvan centra grada. No više od toga želimo da Omni bude dnevni boravak kvarta – govori Martinović.
U gastroaspektu odlučili su spojiti, između ostalog, tajlandsku, meksičku, japansku, europsku i domaću kuhinju, a razne delicije spremaju kuhari Tonka Roth i Nikola Tomljanović te Tajlanđanin Komsan Sompadee zvani Bas. On je pak osmislio specijalno jelo koje spaja okuse tajlandske, korejske i japanske kuhinje, Omni Twilight sushi, koji se radi od fileta mariniranog lososa omotanog oko riže s dodatkom cheddara rastopljenog brenerom. Taj se specijalitet, naime, ne može kušati ni u jednom drugom restoranu, a porciju od tri komada platit ćete 98 kuna.
A dašak Mediterana u ponudu donose zapečene suhe šljive omotane dalmatinskom pancetom i punjene svježim kozjim sirom te poslužene na umaku od šljiva, za čiju ćete porciju od pet komada izdvojiti 38 kuna. Japanska je delicija Katsu Sando piletina koja stoji 77 kuna, a radi se od japanskog mliječnog kruha, coleslaw salate, dimljenog sira, ukiseljenog luka i paniranog pilećeg filea. Sendvič je poslužen na pikantnoj sriracha majonezi, a kombinacija s tunom stoji 21 kunu više.
Iz Japana je stigla i receptura za bao bunse, tradicionalna parena peciva punjena salatom od jastoga i wakame algama, s dodatkom ikre i crnog sezama. Poslužuju se na pikantnoj majonezi, cijena im je 80 kuna, a za deset manje možete probati i mesnu verziju sa svinjetinom. Nudi se u Omniju i meksički klasik pa ćete za 60 kuna dobiti četiri meka tacosa punjena piletinom mariniranom u ljutom umaku, iceberg salatom, paprikom i mladim lukom. Kao prilog, za 30 kuna možete naručiti i, primjerice, krumpiriće u umaku od dimljenog sira i cheddara posipane sjeckanim mladim lukom.
Pravo osvježenje u ponudi donosi koktel-majstor Kristijan Briješki koji je osmislio recept za Jazzmatazz, dimljeni koktel od viskija, likera od marelica i soka od jabuke. Taj se dim dobiva od zapaljene kore drveta jabuke, a koktelu koji stoji 58 kuna daje poseban šmek. U suradnji s kolegama iz kuhinje osmislio je i Nitoki čija je baza rum, yuzu, odnosno pire od limuna, mandarine i grejpa te sok aronije, a dodatak umak tajne recepture. Njega možete kušati za 55 kuna, a toliko stoje i klasična margarita, koktel od tekile i soka od limete s rubom čaše začinjenim solju i hibiskusom.
Tropsko voće i mentol
Nude se i piva poput Gričke vještice i Zlatnog medvjeda, a za veća društva imaju i specijalne ponude poput boce Jack Daniels'a s četiri Coca-cole koja stoji 590 kuna. Na zatvorenoj terasi možete okusiti i dašak Bosne i Hercegovine, otkuda su stigle nargile, a za 99 kuna isprobati cijeli spektar okusa, primjerice tropskog voća i mentola ili pak kombinaciju dinje i lubenice.