FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

Najveći literarni događaj godine: Zagreb postaje svjetska književna pozornica

Zagreb: Najavljen program 12. Festivala svjetske književnosti
Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL
1/4
29.08.2024.
u 14:30

Ako vas zanima kako pišu najbolji autori zemlje i svijeta, a kako razbijaju kreativnu blokadu ili što rade kada ne pišu, možete saznati na "Kavi s autorom"

Dvanaesto izdanje Festivala svjetske književnosti, jednog od najraskošnijih kulturnih događanja u regiji i šire, tradicionalno će se održati na kultnim lokacijama u srcu Zagreba. Od 1. do 7. rujna posjetite Zagrebačko kazalište mladih, Knjižaru Fraktura, Galeriju Forum i Galeriju Kranjčar. Prestižna imena domaće i svjetske književnosti gosti su na tribinama, sudionici u razgovorima i na književnim matinejama. Među njima su i imena svjetskih laureata, a i onih čiji se naslovi očekuju u ekranizacijama novih serija i filmova.

Festival, čiji je vizualni identitet po četvrti put oblikovao dizajner Ivan Stanišić, otvara Paolo Giordano, jedan od najpopularnijih talijanskih suvremenih pisaca, autor svjetskog bestselera Samoća primarnih brojeva, koji će na tribini Razotkrivanje predstaviti roman Tasmanija, najčitaniju knjigu u Italiji 2022. U festivalskim danima moći će se čuti i trenutačno najveća imena britanske književne scene, Matthewa Blakea, autora najvažnijeg trilera godine Anna O., globalnog fenomena koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od 30 zemalja svijeta, i Yomi Adegoke, spisateljicu i kolumnisticu The Guardiana i britanskog Voguea, proglašenu jednom od 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina prema izboru časopisa Forbes, koja će predstaviti svjetski bestseler, roman Lista o šokantnom utjecaju i moći društvenih mreža. 

POVEZANI ČLANCI:

U prvom tjednu rujna čekaju nas neki od najznačajnijih europskih autorica i autora Elia Barceló, Nadia Ghulam, Johanna Mo, Jean-Baptiste Del Amo, Carsten Jensen, Jens Liljestrand te jake snage domaće književnosti Snježana Banović, Slavenka Drakulić, Želimir Periš, Edo Popović, Faruk Šehić, i brojni drugi. Prvi put na Festivalu gostuje europska senzacija Wrong Language Tour, autorice i autori s Kosova, iz Švicarske i Srbije koji uz pratnju benda književnost pretvaraju u nezaboravan performans.

A  ako vas zanima kako pišu najbolji autori zemlje i svijeta, a kako razbijaju kreativnu blokadu ili što rade kada ne pišu, možete saznati na "Kavi s autorom", uz neformalnu čašicu razgovora s najvećim imenima književnosti u Knjižari Fraktura.

Ulaznice za dvanaesti Festival svjetske književnosti dostupne su po cijeni od 6,99 eura na web-stranici Festivala, u Knjižari Fraktura i na Frakturinoj blagajni u Zagrebačkom kazalištu mladih od 17 do 21 sat za trajanja festivala. Prilikom kupnje se ostvaruje jedinstveni popust od tri eura na sve književne naslove u Knjižari Fraktura i Zagrebačkom kazalištu mladih tijekom trajanja Festivala. Popusti koji se ostvare kupnjom ulaznica ne mogu se zbrajati. A na dvije kupljene ulaznice za Festival svjetske književnosti, a treća se dobije besplatno, najvaljuju organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije