U SUBOTU

U Zagrebu se prvi put održava utrka za poginule ukrajinske branitelje: Trčat će se stazama Bundeka

Zagreb: Danas je Dan neovisnosti Ukrajine
Patrik Macek/PIXSELL
29.08.2024.
u 11:43

Svake godine tisuće Ukrajinaca diljem svijeta pridružuju se utrci kako bi odali počast onima koji su poginuli braneći neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine te kako bi iskazali zahvalnost obiteljima poginulih branitelja

U Zagrebu će se ove subote, 31. kolovoza, po prvi put trčati za Ukrajinu. Od 9 sati starta utrka pod nazivom "Poštujem vojnike, trčim za heroje Ukrajine" koja će se održati na stazama SRC Bundek, a start je na jugozapadnom dijelu parka.

Akcija "Poštujem vojnike, trčim za heroje Ukrajine" godišnja je domoljubna je tradicija u Ukrajini kojom se odaju počasti sjećanju na sve ukrajinske branitelje poginule tijekom ruske agresije protiv Ukrajine te se održava u povodu Dana sjećanja na branitelje Ukrajine koji se obilježava 29. kolovoza.

Organizatori događaja su udruge Ukrajinska zajednica Grada Zagreba i Crvena Kalyna uz potporu Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Ministarstva branitelja Ukrajine. Svake godine tisuće Ukrajinaca diljem svijeta pridružuju se utrci kako bi odali počast onima koji su poginuli braneći neovisnost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine te kako bi iskazali zahvalnost obiteljima poginulih branitelja.

VEZANI ČLANCI:

U utrci sudjeluju predstavnici ukrajinske nacionalne manjine u Zagrebu i osobe pod privremenom zaštitom iz Ukrajine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec3.0
13:21 29.08.2024.

A kada se održava trka za one koji su zbrisali i žive na viskoj nozi po Europi i svijetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije